Hosszabbított Benitez Newcastle-ben

2016. May 26. Thursday in Angol Championship, Hírek

Rafael Benitez
Miután Rafael Benitez alaposan megtárgyalta a klubvezetőkkel a dolgot, úgy döntött, hogy továbbra is a Newcastle United menedzsereként dolgozik. A Liverpool, az Inter, a Chelsea és a Real Madrid korábbi szakvezetője márciusban érkezett St. James’ Parkba, hogy a menesztett Steve McClaren helyét átvéve az élvonalban tartsa a csapatot.

A terve azonban nem sikerült, hiába produkált a hajrában egy hat mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot, végül csak 18. helyen zárt, és kiesett a Premier League-ből. Benítez jelezte, hogy megfelelő körülmények mellett szívesen maradna, a szurkolók a támogatásukról biztosították, így végül a hivatalos bejelentés szerint szerdán hároméves szerződést kötött a Szarkákkal.

“Nagy örömömre szolgál, hogy a Newcastle Unitednél maradhatok. A döntésemben közrejátszott a vezetőkkel ápolt jó kapcsolat mellett, hogy éreztem a szurkolók szeretetét és rajongását. Ez egy hatalmas klub, és szeretnék egy nagyszerű jövő részese lenni” – nyilatkozta a spanyol szakvezető.

“Amikor márciusban megegyeztünk Rafával, tudtuk róla, hogy fenomenális menedzser, és minden, amit azóta láttunk tőle, csak arra volt jó, hogy megerősítsen bennünket” – reagált a hírre a Newcastle ügyvezetője, Lee Charnley.

“Boldogok vagyunk, hogy a következő három évre elkötelezte magát, azt hiszem, az ő személye garancia lehet arra, hogy a lehető legjobb eséllyel pályázzunk a Premier League-be való visszatérésre” – tette hozzá.

A klub legutóbb a 2008-2009-es évadban esett ki a legjobbak közül (akkor szintén a 18. helyen zárt), majd a következő szezonban 102 pontot gyűjtve megnyerte a Championshipet. A másodosztályból idén a Burnley és a Middlesbrough jutott fel egyenes ágon, a harmadik helyért szombaton a Hull City és a Sheffield Wednesday csap össze. a Hull győzelmére a szorzó 2.25, a döntetlenre 3.10, míg a sheffieldiek sikerére 3.40.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply