Angol érdeklődés a pécsi fiatalok iránt

2014. October 17. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A PMFC-Matias meglehetősen hullámzóan teljesít az OTP Bank Ligában, de sikerként könyvelheti el, hogy több saját nevelésű fiatalt is sikerült beépíteni az együttesbe.

Generic

Az 1994-es születésű Márkvárt Dávid és az egy évvel fiatalabb Kővári Róbert ma már alapembere a pécsi együttesnek, rendszeresen kezdőként számít rájuk Véber György vezetőedző. Mindketten tagjai a korosztályos válogatottnak, Kővári legutóbb hétfőn, a norvégok elleni idegenbeli összecsapáson szerepelt az U20-as válogatottban, míg Márkvárt csak kisebb sérülése miatt nem volt tagja az U21-es együttesnek az oroszok ellen.

A két fiatalt az angol futball egyik legpatinásabb együttese, a jelenleg másodosztályú Nottingham Forest nézte ki magának. Nemrégiben meg is hívták a két focistát, de csak Kővári tudott elutazni Angliába, Márkvárt sérülés miatt itthon maradt.

Egyelőre nincs hír arról, hogy a szélsőnek sikerült-e meggyőznie a klub vezetőit, Győri János, a pécsiek igazgatója szerint egyelőre nem érdemes arról beszélni, hogy a játékosok klubot válthatnak-e a közeljövőben.

“Ez csak egy lehetőség volt arra, hogy megmutassák magukat, a két klub nem is ült egymással tárgyalóasztalhoz. Majd ha valóban érdekli az angolokat valamelyikük, beszélhetünk a jövőjükről: ebben pedig bármi benne lehet, egy téli váltás, egy nyári átigazolás, miként az is, hogy az egészből nem lesz semmi” – mondta Győri.

A 12. helyen álló pécsiek szombaton a hatodik Fradihoz látogatnak bajnokságban. A hazai győzelemre 1.57 az odds, a döntetlenre 3.80, a vendégek diadalára 6.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply