Szövetségi kapitányt keresnek a románok

2014. October 17. Friday in Egyéb, Hírek

Victor Piturca
A román labdarúgó-szövetség hivatalosan bejelentette, hogy Victor Piturca távozott posztjáról, így jelenleg nincs kapitánya a válogatottnak.

 

Piturca várható távozásáról már hónapok óta írtak a román lapok, amelyek azt is tudni vélték, hogy a szakember egy arab ajánlat miatt áll fel a román kispadról. Az Európa-bajnoki selejtező sorozat első mérkőzései után a jelek szerint realizálódott a pedzegetett megállapodás, és Piturca a szaúdi al-Itthiad vezetőedzője lesz. Erről egyelőre nem érkezett hivatalos tájékoztatás.

Az viszont biztos, hogy a románok kapitányt keresnek, és több név is felmerült, mint esetleges jelölt. Sajtóértesülések szerint Cosmin Contra, Dan Petrescu, Cosmin Olaroiu, Bölöni László és Walter Zenga neve is kalapban van a román szövetségnél, és napokon belül kiderülhet, ki lesz a befutó.

Piturca egyébként eddig nem végzett rossz munkát, három forduló után két győzelemmel és egy döntetlennel, vagyis hét ponttal a második helyen áll Eb-selejtező csoportjában a román együttes. Az egyetlen pontvesztést éppen a magyar válogatott “okozta” a múlt heti, bukaresti 1-1-es döntetlennel.

A románok idei utolsó tétmeccsüket november 14-én, a csoportot hibátlan teljesítménnyel vezető Észak-Írországgal játsszák hazai pályán.

Arra, hogy a románok megnyerik a selejtező csoportot, 1.61 az odds, az északírek elsőségére 5.50, a magyar válogatottéra 11.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply