Angol csapatok is érdeklődnek Gulácsi iránt

2014. May 1. Thursday in Egyéb, Hírek

Gulácsi Péter

Kiváló szezont teljesít Gulácsi Péter, az osztrák élvonalban szereplő Red Bull Salzburg kapusa. A magyar játékos fel is keltette több európai topligában szereplő együttes figyelmét, de ügynöke szerint egyelőre elkötelezett az energiaital-gyárosok mellett.

 

Gulácsi Péternek hatalmas szerepe volt abban, hogy a Salzburg utcahosszal megnyerte hazája pontvadászatát, illetve az Európa Ligában is eljutott a legjobb 16 együttes közé – ott a svájci Basel 2-1-es összesítéssel ment tovább. A kapus jó teljesítménye két Premier League-ben szereplő klub, a Stoke City és a Southampton érdeklődését is felkeltette, írja a Daily Star.

A lap szerint a Stoke akkor tehet ajánlatot a 23 éves tehetségért, ha Asmir Begovicot elveszíti, a “szentek” pedig Artur Boruc számára szeretnének nagyobb versenyhelyzetet teremteni. Gulácsi számára nem lenne idegen az angliai környezet, hiszen gyakorlatilag a szigetországban nevelkedett, hat éven keresztül ugyanis a Liverpool játékosának mondhatta magát.

Gulácsinak 2017-ig szóló szerződése van az osztrák együttessel, piaci értékét a mértékadó transfermarkt.de közel kétmillió euróra becsüli. A Daily Star megemlíti, hogy nem csak a PL-ből, hanem a német Bundesligából is van érdeklődő, nevezetesen a Werder Bremen, így a két angol klubnak komoly konkurenciára kell számítania a nyáron.

“Péter kitűnő volt ebben a szezonban, így Premier League- és Bundesliga-csapatok érdeklődését is felkeltette, de jelenleg nagyon elkötelezett a Red Bullnál folyó projekt iránt” – idézi a lap James Lippett, Gulácsi ügynökét. A magyar kapust nem mellesleg az osztrák liga legjobb kapusának választották, díját majd a hétvégi, Ried elleni bajnokin veheti át.

A Salzburg győzelmét 1.14 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 7.50, a vendég Ried sikerére pedig 17.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply