Alves visszatér a Kaposvárhoz

2014. January 14. Tuesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Oláh Loránt-Prukner László

A labdarúgó NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szezon végéig szerződtette a klub korábbi játékosát, a brazil Andre Alvest.

 

Több ajánlata is volt a 30 éves brazilnak, végül azonban korábbi kenyéradójához tért vissza, ahol 2005 és 2008 között nagyon szeretett játszani. A Ferencvárossal is szóba hozták, végül azonban egy másik zöld-fehér alakulat lett a befutó.

“Fél évre szerződtettük Alvest, de ha mindkét fél elégedett lesz, akkor a nyáron meghosszabbíthatjuk a megállapodást” – idézi Illés János ügyvezető-elnököt a kaposváriak hivatalos honlapja. “A játékos korábban többször is hangsúlyozta, hogy szeretett Kaposváron élni és játszani, kedvelte a közönséget, és a szurkolók is elismerték őt. Volt más ajánlata is, de sikerült meggyőzni arról, hogy nem feltétlenül a pénz számít, hanem az, hogy segítsen a nehéz helyzetben lévő korábbi együttesén. Örülök neki, hogy minket választott, és már a többiekkel együtt el is utazott a debreceni edzőtáborba.”

Alves 2004-ben szerződött Brazíliából Európába, pontosabban a Budapest Honvédhoz. Nem sokkal később már a Kaposvárt erősítette három évig, egy kis orosz kitérővel, majd a Videotonhoz szerződött. A somogyiaknál 73 bajnokin 26 gólig jutott, legeredményesebb éveit ugyanakkor Székesfehérváron töltötte: 105 NB I-es meccs, 56 gól és 25 assziszt volt a mérlege.

A ciprusi Omonia csatáraként 41 bajnokin 20 találatot szerzett, míg a legutóbbi fél évet Dubaiban töltötte, ám szerződést bontott az arabokkal, így szabadon igazolhatóvá vált.

Ugyan a magyar csapatok még nem játszanak felkészülési mérkőzéseket, a németeknél már javában tart az edzőtáborozás, hiszen a Bundesligában csak január második felében folytatódnak a küzdelmek. Kedden a Bochum a Borussia Dortmunddal játszik. A pályaválasztó győzelmére 12.00 az odds, míg a döntetlenre 6.50, a dortmundiak sikerére pedig 1.14 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply