Németországban maradna a Hamburg tehetsége

2014. January 14. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Hakan Calhanoglu

A jövőben is a német Bundesligában szereplő Hamburgnál képzeli el pályafutását Hakan Calhanoglu, pedig a török Galatasaray mellett két angol együttes, az Arsenal és a Liverpool érdeklődéséről is lehetett olvasni.

 

Az egyszeres török válogatottat 2012 nyarán vásárolta meg a Hamburg a harmadosztályú Karlsruher együttesétől két és fél millió euró ellenében. A tavalyi szezont kölcsönben még az alsóbb osztályban szereplő csapatnál töltötte Calhanoglu, majd csak az idei szezonban mutatkozott be a kikötővárosi klub színeiben. Bert van Marwijk vezetőedzőnél alapembernek számít, 16 bajnokin öt gól és két assziszt eddig a mérlege.

A mértékadó transfermarkt.de négymillió euróra becsüli a támadó középpályás piaci értékét, jelenlegi szerződése pedig 2016 nyarán jár le a hamburgiaknál. Mostani nyilatkozata azonban arra utal, hogy legalább szeretné kitölteni a kontraktusát, hiszen Németországban akar maradni.

“Én a Hamburg játékosa vagyok, és ha egy új, jó feltételekkel rendelkező szerződést tesznek elém, örömmel írom alá” – mondta a Sky Deutschlandnak a 19 éves tehetség. “Valóban nagyon szeretnék jelenlegi csapatomnál maradni. Szeretném, ha a Bundesligában lenne jövőm. Hiszem, hogy sokkal jobb játékos válhat belőlem a szezon második felében. Egyre jobban kezdem felvenni az élvonal ritmusát.”

A Hamburg 17 fordulót követően mindössze 16 pontot gyűjtött össze, ezzel a 14. a tabellán, és a kieső zónától csupán két pontra van. Legutóbbi három bajnokiját egyaránt elveszítette az együttes, december 21-én otthon kapott ki a Mainztól. Legközelebb január 25-án lépnek pályára Calhanogluék, ellenfelük a Schalke 04 lesz hazai környezetben.

A Hamburg győzelmét 2.70 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.60, a vendég Schalke sikerére pedig 2.40 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply