Advocaat négy meccs után lemondott

2014. November 18. Tuesday in Egyéb, Hírek

Dick Advocaat
Három mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett a szerb labdarúgó-válogatott a 2016-os Európa-bajnoki selejtezők során, így minimálisra csökkent a továbbjutási esélye.

 

A pénteki, hazai, Dánia elleni 3-1-es vereség után Dick Advocaat szövetségi kapitány jelezte, hogy fontolgatja a lemondását, majd miután aludt egyet, meghozta végleges döntését.

A holland szakember júliusban fogadta el a szerbek ajánlatát azt követően, hogy a szövetség hónapokig kereste a tavaly októberben lemondott Szinisa Mihajlovics utódját. Pedig volt kézenfekvő megoldás, hiszen az ideiglenesen beugró Ljubinko Drulovics jól ismerte a keretet és az utánpótlást is, amellyel 2013-ban aranyérmet nyert az U19-es Európa-bajnokságban Litvániában.

Advocaat Belgium, Hollandia, az Egyesült Arab Emirátusok, Dél-Korea és Oroszország után hatodik válogatottját vállalta el, de mindössze négy meccs jutott neki. a franciák elleni 1-1-es döntetlent követően meglepetésre csak egy ugyanilyen eredménnyel rajtolt Örményországban az Eb-selejtezőkön. Ezt követte a botrányba fulladt albánok elleni mérkőzés, amelyet ugyan 3-0-lal a szerbeknek könyvelt el az UEFA, ugyanakkor három büntetőpontot is levont a válogatottól. A pénteki, dánok elleni vereség pedig azt jelentette, hogy Dániában, Albániában, és a portugálok elleni két meccsen kellene kiharcolni az Európa-bajnoki döntős szereplést.

Advocaat a vereséget követően azt mondta, vállalja a felelősséget, és egy nappal később meg is egyezett a szövetség vezetőivel arról, hogy nem marad, és felbontja 2016-ig szóló szerződését.

“A nyáron azért vállaltam el a munkát, mert láttam esélyt az Eb-szereplés kiharcolására. De most már kicsi rá az esély, és őszinte emberként fel kellett állnom” – nyilatkozta Advocaat.

Utódja ideiglenesen az a Radovan Csurcsics lesz, aki idén egy nagy bravúrt már elért a korosztályos válogatottal, az U21-es Eb-selejtezőn ugyanis a hazai 0-0-t követően Spanyolországban harcolta ki a döntőbe jutást. Csurcsics már a keddi, Görögország elleni idegenbeli barátságos mérkőzésen bemutatkozhat, a hazaiak győzelmére 2.62 az odds, a döntetlenre 3.10, míg Szerbia sikerére 2.80 szorzóval lehet fogadni.

A görögök hasonló cipőben járnak, mint a szerbek, négy forduló után mindössze egy ponttal állnak Eb-selejtező csoportjuk utolsó helyén, pénteken Feröertől kaptak ki hazai pályán. Náluk sem az eddigi kapitány ül majd a kispadon, Claudio Ranierit ugyanis menesztette a szövetség az arcpirító vereség után.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply