Advocaat lesz a szerb kapitány

2014. July 22. Tuesday in Egyéb, Hírek

Dick Advocaat
A holland Voetbal International szakportál információja szerint mégsem az olasz Walter Zenga, hanem a holland Dick Advocaat lesz a szerb labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

 

A szerbek tavaly október óta keresik Szinisa Mihajlovics utódját, a kapitány a sikertelen világbajnoki selejtezők után mondott le. Jelenleg Ljubinko Drulovics tölti be a posztot, aki 2013-ban aranyéremhez segítette az U19-es válogatottat a litvániai Európa-bajnokságon. De hiába szedte ráncba a felnőtt csapatot, és győzte le Írországot és Jamaicát (egyaránt 2-1-re), és játszott 1-1-et Panamával, ez úgy tűnik, kevés lesz a folytatáshoz. Az egyetlen vereséget a vb előtt a házigazda braziloktól szenvedte el (0-1).

A szerb sajtó két hete már megpendítette Advocaat nevét is, és bár hivatalos bejelentés még nem történt, a többek között a PSV Eindhovent és a Zenitet is irányító 66 éves szakember már elismerte, hogy ő lesz az új szakvezető.

“Én már nem akartam klubedzőként dolgozni. Volt ugyan egy halvány esélyem arra, hogy dél-afrikai kapitány legyek, de az már túl messze lett volna nekem. A kapcsolatfelvételt a szerb szövetség kezdeményezte, úgy látom, az a válogatott van olyan jó, hogy ott legyen a 2016-os Eb-n. A szerződésem a verseny végéig tart, ha nem jutunk ki, akkor elküldhetnek” – nyilatkozta Advocaat.

Szerbia lesz a hatodik ország, ahol Advocaat majd szövetségi kapitányként dolgozik, korábban Belgium, Hollandia, az Egyesült Arab Emirátusok, Dél-Korea és Oroszország nemzeti csapatát vezette.

A csapat az Eb-selejtezők során Portugáliával, Dániával, Örményországgal és Albániával játszik. Advocaat augusztus 1-jén áll munkába, így a franciák elleni, szeptember 7-i felkészülési meccsen, majd az október 11-i, örmények elleni Eb-selejtezőn már ő ül a kispadon. Addig feltérképezheti a keret tagjait, így figyelemmel kísérheti a Partizan kedd esti Bajnokok Ligája-visszavágóját is. A szerb csapat idegenbeli sikerére 1.40 az odds, a döntetlenre 4.50, míg a feröeri HB Tórshavn hazai győzelmére 6.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply