A West Ham francia szélsővel erősített

2015. June 26. Friday in Egyéb, Hírek

Dimitri Payet
Pedro Obiang, a Sampdoriától érkezett spanyol középpályás után újabb játékost igazolt az Európa Liga-selejtezőjére készülő West Ham United. Az angol bajnokság 12. helyén záró csapatnak három hete új edzője van, Sam Allardyce helyét a horvát Slaven Bilic vette át, aki mindenáron szerette volna megszerezni a 14-szeres francia válogatott Dimitri Payet-t.

A 28 éves játékos a Nantes, a Saint-Étienne és a Lille után két éve igazolt a Marseille-be, első szezonjában 36 bajnokin nyolc gólt szerzett, a legutóbbi szezonban ugyancsak 36 mérkőzésen hét gólig jutott. Viszont 16 gólpasszt is adot, amivel ezen kategória legjobbja volt a francia élvonalban.

A tárgyalások csütörtökön véglegesítődtek, a Marseille akkor megerősítette, hogy 15 millió eurós vételárban sikerült megállapodni, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Payet a szigetországba költözik vagy egy évet kölcsönben még a francia csapatnál marad.

Ez elsősorban a Marseille-t érinti, ugyanis a klub már két kulcsembert eladott: a 19-szeres válogatott, André-Pierre Gignac a mexikói UANL Tigres, míg a 62-szeres ghánai válogatott, Andre Ayew a Swansea City csapatához igazolt. Angol lapértesülések szerint Payet öt plusz egy éves szerződést ír alá, fizetése pedig közel a duplája lesz annak, mint amit Marseille-ben keresett.

A West Ham július 2.-n kezdi meg szereplését az EL-ben, a selejtező első fordulójában az andorrai Lusitans lesz az ellenfél. Ha továbbjut, akkor a második körben a Birkirkara (máltai) – Ulisses FC (örmény) összecsapás győztese vár rá.

A Borussia Dortmund következő szezonbeli Európa Liga-győzelmére 9/1 a szorzó, a Napoli elsőségére 14/1, a Tottenham sikerére 14/1, míg a West Ham végső diadalára 66/1.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply