A tavalyi döntőért Argentína visszavághat

2016. June 7. Tuesday in Copa America, Hírek

Lionel Messi
Hatalmas rangadóval kezdi meg szereplését a centenáriumi Copa Américán Argentína válogatottja, Gerardo Martino szövetségi kapitány csapata ugyanazzal a párharccal nyit, mint amivel egy éve befejezte a kontinenstornát.

2015. július 4-én a santiagói Nemzeti Stadionban Chile gól nélküli döntetlenre végzett az argentinokkal, majd tizenegyesekkel 4-1-re megnyerte a Copát. Akkor a hazaiaknál mindenki betalált, a vendégektől Gonzalo Higuaín és Ever Banega rontott, Lionel Messi találata pedig egymagában kevésnek bizonyult.

A magyar idő szerint kedd hajnalban rendezendő mérkőzésen jöhet a reváns, de elképzelhető, hogy Messi nélkül, a Barcelona világklasszisa ugyanis a legutóbbi felkészülési mérkőzésen, a május 28-án, Honduras ellen játszott összecsapáson hátsérülést szenvedett.

A kaliforniai Santa Clarában rendezendő meccsen Argentína győzelmére a szorzó 2.20, a döntetlenre 3.10, míg Chile sikerére 3.60.

“Reméljük, hogy Messi készen áll a játékra, de sajnos csak az utolsó pillanatban döntünk arról, hogy pályára küldjük vagy sem. De láttam mozogni, szerintem nem lesz baj” – idézte a chilei El Mercurio című lap Martinót. Argentína egy mélypont után egyre inkább játékba lendül, igaz a vb-selejtezők első három mérkőzésén csupán két pontot szerzett és egy gólt lőtt, de a legutóbbi négy meccsét mér megnyerte (Kolumbia 1-0, Chile 2-1, Bolívia 2-0, Honduras 1-0).

Az ellenfélnél éppen a fordítottja igaz: Juan Antonio Pizzi együttese a legutóbbi öt mérkőzésből négyet elbukott, a Copa előtt közvetlenül Jamaicától 2-1-re, Mexikótól 1-0-ra kapott ki. Ráadásul aggodalomra adhat okot, hogy a Bayern München középpályása, Arturo Vidal a sípcsontját fájlalja, így kérdéses a játéka.

“A vereségek ellenére nyugodt vagyok, mert az eredmények nem tükrözik a csapat fejlődését” – mondta Pizzi.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply