Még az Eb előtt megszerezné Moratát Conte

2016. June 8. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Alvaro Morata
A spanyol As azt írja, hogy már a héten eldőlhet Alvaro Morata sorsa. Antonio Conte, a Chelsea új edzője legalábbis abban reménykedik, hogy az angol klub még a spanyolok első Európa-bajnoki mérkőzése előtt meg tud egyezni a 23 éves csatárral.

Morata helyzete speciális, hiszen a Real Madrid 2014 nyarán eladta őt 20 millió euróért, a spanyoloknak azonban van egy visszavásárlási opciója, és egészen eddig úgy tűnt, a Real él is ezzel. Conte most éppen ezért sietteti a Chelsea elöljáróit, mert azt szeretné elérni, hogy a londoniak még a Juventussal tárgyalva szerezzék meg Moratát, kihagyva az üzletből a Realt. Tovább bonyolítja azonban a helyzetet, hogy korábban kiszivárgott, hogy a Juventus és a Real megállapodásában szerepelt egy olyan kitétel, hogy az olaszok 80 milló eurót kötelesek fizetni a madridiaknak, ha 2017 júniusa előtt más csapatnak adják el Moratát.

Persze van még egy olyan forgatókönyv is, hogy a Real végül visszavásárolja Moratát a Juvétól, hogy aztán mégis elpasszolja őt, úgyhogy a Chelsea helyzete azért nem reménytelen. Az As szerint Morata szívesen visszatérne a Realhoz, de ha így is lesz, a végső szót nem ő mondja ki, hanem a klub, amely egy 50 millió körüli összegért már hajlandó lenne lemondani róla. Morata bajnok és kupagyőztes lett ebben a szezonban a Juventussal, a kupadöntőt például az ő góljával nyerték meg a Zebrák 1-0-ra a Milan ellen. Az Eb-keretbe is beválasztott csatár a bajnokságban némileg gyengébben teljesített 34 bajnokin hétszer volt eredményes, míg tavaly öttel kevesebb meccsen nyolc gólt szerzett.

Morata a legutóbbi két Eb-t megnyerő spanyol csapattal a csehek ellen kezdi meg az Eb-t. A spanyol győzelemre a szorzó 1.40, a döntetlenre 4.33, a cseh sikerre 8.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply