A PSG még mindig veretlen

2015. December 13. Sunday in Egyéb, Hírek

Serge Aurier
Idei utolsó előtti bajnokiján az Olympique Lyon labdarúgócsapatát látja vendégül a PSG labdarúgócsapata, mely óriási fölénnyel vezeti a hazai bajnokságot.

Laurent Blanc együttese az idény során egyetlen vereséget szenvedett csupán: november 3-án a Real Madrid otthonában kapott ki 1-0-ra a Bajnokok Ligájában.

A BL-továbbjutást ugyanúgy nem fenyegette semmi, mint a Ligue 1-menetelést: a hazai ligában 14 győzelem és 3 döntetlen a mérleg, ezzel 15 pontos előnyt halmozott fel a második és harmadik helyezett Angers, illetve Caen előtt.

A Lyon sokkal visszafogottabban teljesítette idén, a Bajnokok Ligája leggyengébb csoportjában utolsó helyen végzett, és befejezte a nemzetközi kupaszereplést, de a bajnokságban is csupán az ötödik helyen áll hét győzelemmel, öt döntetlennel és öt vereséggel, ráadásul a legutóbbi négy bajnokin nyeretlen maradt.

A PSG hazai győzelmére a szorzó 1.28, a döntetlenre 5.00, míg a vendégek sikerére 13.00. A Lyon a Parc des Princes-stadionban 2007 októberében nyert utoljára bajnokit (3-2), a PSG a legutóbbi hét hazai bajnokija közül ötöt megnyert, kétszer pedig döntetlent játszott a rivális ellen, és az utolsó 12, Lyon elleni meccsen csak egyszer nem szerzett gólt.

Ilyen előzmények és a statisztikai fölény mellett nem meglepő, hogy Thiago Silva győzelmet vár. “Nekem minden évben az elsődleges karácsonyi kívánságom az, hogy a csapat továbbra is a megfelelő úton haladjon, mind a Bajnokok Ligájában, mind a bajnokságban” – nyilatkozta.

“A Lyonra figyelnünk kell, mert bár kiesett a Bajnokok Ligájából, szeretné bebizonyítani, hogy jó csapata van. De nem akarok a Lyonra gondolni, csak a saját játékunkra. Azt hiszem, a dominanciánk már szezon eleje óta jól látható” – tette hozzá.

A Lyon esélyeit csökkenti, hogy a legeredményesebb csatár, a hat gólnál járó Alexandre Lacazette sérülés miatt már csak jövőre léphet pályára.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply