A Pápa lelkileg is megtört

2015. May 17. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Sasa Popin
Licenc hiányában nem lehet ott a 2015-16-os élvonalbeli bajnokság rajtjánál a Pápa futballcsapata.

A játékosok a kilátástalan helyzet ellenére abban állapodtak meg, hogy becsülettel végigjátsszák a maradék mérkőzést, de Kovács László, Pápa megbízott vezetőedzője szerint nincsen rend a fejekben.

“Ugyan az utolsó helyen állunk, de ha a hátralévő három fordulóban kilenc pontot szerzünk, a klublicenc hiányában akkor sem indulhatunk az élvonalban. Ilyen helyzetben nehéz bárkit is motiválni, én úgy érzem, egy hete, a Pécs elleni hazai 2-0-s vereség után lelkileg is megtört a csapat” – mondta az egykori válogatott kapus.

Az együttes vasárnap a tavalyi bajnok Debrecen otthonába látogat, hol még sohasem tudott nyerni: az eddigi hét fellépés közül ötször kikapott, 2012-ben és 2013-ban azonban egyaránt 2-2-es döntetlent ért el, mindkétszer úgy, hogy a hazaiak már két góllal is vezettek.

Bár a Pápa nyolc találkozó óta nem nyert, Nagy Tamás, a csapat védekező középpályása bízik abban, hogy sikerül meglepetést okozni. “Masszív védekezésből fogunk kiindulni és próbálunk kontrákra játszani. Van még három meccsünk, ezeken megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, hogy legalább papíron bennmaradjunk” – nyilatkozta.

Nem meglepő, de a hazaiak edzője, Kondás Elemér is azt mondta, csak a győzelem az elfogadható. “Nagyon nehéz kilencven percre számítok, éppen az olyan találkozókon a legnehezebb győzni, ahol vészhelyzetben lévő csapat az ellenfelünk. A Pápa az utolsó helyen áll, tele van problémákkal, ám nekünk ezzel nem szabad foglalkoznunk. A legfontosabb a három pont” – mondta.

Nagyon sok a hiányzó a hazaiaknál, Nenad Novakovic kapust és Lázár Pált a héten operálták, Igor Morozov gyomorproblémákkal küszködik. Ibrahima Sidibe és Selim Bouadla sérült, míg Bódi Ádám öt sárga lapja miatt nem játszik.

A Debrecen győzelmére 1/3 az odds, a döntetlenre 7/2, míg a Pápa idegenbeli sikerére 7/1 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply