Nyolc tétmeccs óta nyeretlen a Diósgyőr az ETO ellen

2015. May 17. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Bognár István
A Diósgyőr labdarúgócsapata megtalálta Szivics Tomiszlav, illetve a jelenleg megbízott edzőként dolgozó Vitelki Zoltán utódját. A Győr ellen azonban még Vitelki irányít.

A kiválasztott mégsem egy német lett, ahogy arról több fórum is beszámolt, hanem Bekő Balázs, akinek munkáját Veréb György, Visinka Ede és Borbély Erik segíti majd.

“Pályafutásom eddigi legnagyobb kihívása előtt állok. Olyan klubnál szerettem volna dolgozni, ahol igazi futballközeg van, Diósgyőrben ilyen szempontból is érdemes dolgozni” – nyilatkozta Bekő, akivel kapcsolatban a klub honlapja is megerősítette, hogy kiváló munkát végzett Kecskeméten, ahol stílusos csapatot épített.

Vasárnap azonban még Vitelki ül a kispadon, és próbál javítani az utóbbi évek Győr elleni hazai mérlegén. A két együttes eddig 42 olyan mérkőzésen találkozott, amikor a Diósgyőr volt a pályaválasztó, ebből 15-ször hazai, 13-szor vendégsiker született, 14 összecsapás pedig döntetlennel ért véget.

A legutóbbi hat diósgyőri fellépés közül ötször a Győr nyert, az egyetlen hazai győzelmet 2011. szeptember 25-én jegyezte a csapat, akkor José Luque és L’Imam Seydi góljaival 2-0-ra nyert. Azóta azonban nyolc tétmeccsen is nyeretlen maradt.

A Diósgyőr hazai győzelmére 21/20 az odds, a döntetlenre 12/5, míg a Győr idegenbeli sikerére 11/5 szorzóval lehet fogadni.

“Minden mérkőzésből próbáljuk kihozni a maximumot, én látom a fejlődést a csapat játékában. Nagyon remélem, hogy mindenki 100 százalékos fittséggel, maximális koncentrációval fogja végigjátszani ezt a bajnokit” – nyilatkozta Vitelki, aki több játékosára nem számíthat.

Szalai Vilmos a legutóbbi mérkőzésen orrcsonttörést szenvedett, Ivan Rados szalagszakadás miatt marad ki, Senad Husic hetek óta sérült, és a télen igazolt Kovács Gábor sincs még olyan állapotban, hogy bevethető legyen. Az eltiltását töltő Egerszegi Tamás, illetve a sérüléséből felépült Koman Vladimir és William Alves újra játszhat.

“Nem feltartott kézzel megyünk Diósgyőrbe , mindent megteszünk azét, hogy nyerjünk. Egyébként sincs mitől félnünk, mert ha valakiknek már nincs veszítenivalójuk, azok mi vagyunk” – mondta Miriuta László, a Győr edzője, aki Pátkai Máté és Djordje Kamber játékára sárga lapok miatt nem számíthat.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply