A Newcastle nagy menetelésbe kezdene

2015. August 25. Tuesday in Egyéb, Hírek

Daryl Janmaat
Hatalmas tervekkel vágott neki az új idénynek a Newcastle United, véget szeretnének vetni a 61 éves sikertelenségnek, és kupával szeretnék zárni az évadot.

A Newcastle utoljára 1955-ben nyerte meg az FA-kupát, azóta két bajnoki ezüst, három elbukott FA-kupa- és egy Ligakupa-finálé van a tarsolyban. Steve McClaren, akit a nyáron szerződtettek azt ígérte, hogy a St. James ‘Park közönségének idén örömet szeretne szerezni, és elsődleges céljának tartja, hogy elhódítsa csapatával a Ligakupát.

A csapat tavaly a legjobb nyolc közé jutott úgy, hogy két élvonalbeli ellenfelet is kivert, de a Crystal Palace és a Manchester City legyőzése után a negyeddöntőben a Tottenham búcsúztatta (4-0).

Az idei első meccsre kedden kerül sor, az ellenfél a negyedosztályú Northampton Town lesz. A Newcastle hazai sikerére 1.40 a szorzó, a döntetlenre 5.00, míg a vendégek győzelmére 9.00.

Az együttes három forduló után még nyeretlen a PL-ben, de a szombati, Manchester United elleni 0-0-s döntetlen biztató lehet a jövőre nézve. “Távol vagyunk még attól, ahová szeretnénk eljutni. Sok terület van, ahol fejlődnünk kell, de hétről hétre jobbak leszünk” – nyilatkozta McClaren, aki kedden a kezdőcsapatba állíthatja a francia Florian Thauvint.

De valószínűleg pályára lép majd Ivan Toney is, a 19 éves játékos ugyanis a nyáron a Northamptontól érkezett, mikor mutatkozzon be, ha nem egykori klubja ellen.

A kiscsapat nincs a legjobb formában, két győzelem (Bristol Rovers 1-0, Exeter City 3-0) után ugyanis kétszer is kikapott, előbb a Barnet otthonában 2-0-ra, majd a hétvégén hazai pályán ugyancsak 2-0-ra a Plymouth együttesétől.

Chris Wilder attól fél, ha hasonlóan játszanak nagy verést kapnak Newcastle-ben. “Nem munkálkodtunk elég keményen, és amikor végre nálunk volt a labda, nem fociztunk türelmesen. Nem szabad megengedjük magunknak, hogy a szezon elején sorozatban három játékot elveszítsünk” – nyilatkozta.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply