A német keret tagja Schweinsteiger is

2016. May 18. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Bastian Schweinsteiger
Joachim Löw kihirdette 27 fős EB-re készülő keretét, a január óta sérüléssel bajlódó Bastian Schweinsteiger is bekerült a kapitány előzetes együttesébe.

A világbajnok válogatott szövetségi kapitánya kedden kihirdette bővebb keretét, amellyel a nyári kontinenstornára készül. Joachim Löw meghívót küldött több fiatal tehetségnek is, Julian Weigl, Joshua Kimmich, Leroy Sane és az első válogatottságára készülő Julian Brandt is helyet kapott a bővebb gárdában.

“Régóta figyeljük őket, Sane például elképesztő gyors, míg Weigl meglepően érett játékot mutatott be a Borussia Dortmundban” – jelentette ki Löw a fiatalokat illetően.

A Besiktast bajnoki címhez juttató Mario Gomez is bekerült Löw 27 fős együttesébe, ahogy Bastian Schweinsteiger is. A Manchester United középpályására annak ellenére is számít a szövetségi kapitány, hogy január óta mindössze egyetlen meccsen tudott szerepelni az angol bajnokságban, és térdsérülése még mindig nem jött rendbe.

“Még mindig bajlódik a sérüléssel, de már fut. Muszáj várnunk, és meg kell néznünk, hogy hogyan reagál, ha visszatér. Mivel nagyon fontos játékos, így az utolsó pillanatig várunk, csak akkor marad ki, ha nem lesz esélye a felépülésre időben” – tette hozzá Schweinsteiger kapcsán Löw.

A Nationalelf az Európa-bajnokság előtt Szlovákia és Magyarország ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen, a kontinenstornán pedig Ukrajna, Lengyelország és Észak-Írország lesz az ellenfele. Az első csoportmeccsen a németek sikerére a szorzó 1.50, a döntetlenre 3.80, az ukránok győzelmére 7.50.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply