Nem tart Klopp a Sevilla EL-sorozatától

2016. May 18. Wednesday in Hírek, UEFA Európa Liga

Kevin Gameiro
A Sevilla zsinórban harmadszor szerepel az Európa Liga döntőjében, ám ez a rekord az ellenfél vezetőedzője szerint nem számít az idei finálé kapcsán.

A Sevilla 2014-ben és 2015-ben is elhódította a másodikszámú európai kupasorozat trófeáját, idén pedig rekordot döntött azzal, hogy ismét bejutott a fináléba. Unai Emery gárdája igazi specialistája lett az Európa Ligának, ám ez az idei döntőbeli ellenfél, a Liverpool vezetőedzője szerint nem számít. Jürgen Klopp elismeri, hogy a sevillaiak komoly tapasztalattal bírnak, ám a fináléban nem ez fog dönteni szerinte.

“Annyi biztos, hogy nem ez lesz az utolsó meccsük, hiszen vár még rájuk egy másik finálé. Még két nagy meccsük lesz, ez pedig nagy különbséget jelenthet” – utalt a német szakember a spanyol Király Kupa döntőjére, amelyben a Sevilla ellenfele a Barcelona lesz.

“De nincs kétségem felőle, hogy felkészülten állnak ki mindkét mérkőzésre. Az viszont, hogy tapasztalt vagy, még nem jelent előnyt, ez csak egy kis szegmense a sikernek. Mit jelent idén, hogy tavaly nyertek, vagy hogy tavalyelőtt? Nem sokat, nem velünk játszottak tavaly és tavalyelőtt sem” – jelentette ki Klopp.

A Liverpool a bajnokságban nem tudta megszerezni a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek egyikét, az EL-diadal azonban Bajnokok Ligája-indulást érhet az angol klub számára.

A szerdai döntő előtt a Liverpool sikerére a szorzó 2.30, a döntetlenre 3.40, a Sevilla EL címvédésére 3.40.

A Sevilla 2014-ben a Benficát, míg 2015-ben a Dnyipro együttesét múlta felül az EL döntőjében.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply