A Milanból erősített a Montpellier

2013. December 24. Tuesday in Francia Ligue 1., Hírek

A szezon végéig kölcsönvette az AC Milan francia utánpótlás-válogatott csatárát, M’Baye Niangot a Montpellier labdarúgócsapata.

Generic

A 19 éves játékos a Basse-Seine Les Mureaux, majd a Poissy korosztályos csapataiban nevelkedett, 2007-ben a Caen szerződtetett, amelynek színeiben a 2011-12-es bajnokságban 30 mérkőzésen ötször volt eredményes.

 

2012 nyarán hírbe hozták az Arsenal, az Everton és a Tottenham csapataival, így némiképp meglepetésként hatott, a Premier League-csapatokat beelőzve az AC Milan szerződtette. Tavaly december 13-án a Reggina elleni olasz kupamérkőzésen megszerezte első gólját, ezzel a Milan történetében második legfiatalabb gólszerzőjévé vált 17 évesen és 350 naposan.

Néhány nappal később a klub meghosszabbította eredetileg hároméves szerződését, a jelenlegi kontraktus alapján 2017 nyaráig a milánóiak játékosa marad. A jelenlegi szezonban mindössze nyolc bajnokin léphetett pályára – hétszer csereként -, így kapóra jött a Montpellier érdeklődése.

“Az elmúlt néhány hónapban nem tudtam annyi játéklehetőséghez jutni, mint amennyit szerettem volna, de egy pillanatig nem bántam meg, hogy Milánóba szerződtem” – nyilatkozta a L’Equipe-nek, hozzátéve, hogy a több játéklehetőség miatt fogadta el a franciák ajánlatát. “Hívott a Marseille és a Lyon is, de a Montpellier-be akartam menni. Szeretnék jól játszani, és megerősödve visszatérni a Milanhoz.”

Niang azt mondta, eddig még nem játszhatott a francia élvonalban, és tudja, hogy rossz kép alakult ki róla a hazai szurkolókban. “Franciaországban azt hiszik rólam, hogy arrogáns és sznob vagyok. De most visszatérve a Ligue 1-be, be fogom bizonyítani, hogy alázattal futballozom.”

A két évvel ezelőtti francia bajnok tavaly a nyolcadik helyen zárt, jelenleg pedig a kiesés elkerüléséért küzd, és csak a 17. helyen áll. A következő bajnokira január 10-ig kell várni, a Montpellier akkor a második helyen álló Monacót fogadja. A hazaiak győzelmére 9.00 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a vendégek sikerére 1.85 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply