A magyar válogatott a 20. helyről várja az Eb-t

2016. June 3. Friday in Copa America, Hírek, UEFA EURO-2016

Generic
Megoszlanak a vélemények arról, mennyire kell komolyan venni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség világranglistáját, mindenesetre kiindulási pontnak megfelelő, főleg egy olyan nagy torna előtt, mint a nyári Európa-bajnokság.

A rangsort az előző világbajnokság döntőbeli vesztese, Argentína vezeti, amelyre szintén fontos feladat vár, mivel nemsokára rajtol a Copa América, ahol az egyik favorit éppen a kétszeres világbajnok, amely Bolíviával, Chilével és Panamával került egy csoportba.

A második helyen Belgium áll, amely volt már első is, és akár vissza is veheti az első helyet, ha jól sikerül számára az Európa-bajnokság. A dobogó harmadik fokán Kolumbia tanyázik, amely szintén a Copára készül, és a csoportban Costa Ricával, az Egyesült Államokkal és Paraguayjal kell megmérkőznie. A világbajnok Németország némi meglepetésre csak negyedik, de így is javított egy helyet, míg a Copa América-címvédő Chile két pozíciót csúszott vissza. Chile az éllovas Argentinával kezd a Copán. Az argentin győzelemre a szorzó 1.90, a döntetlenre 3.40, a chilei sikerre 4.00.

A magyar válogatott szintén két helyet rontott, így most a 20., ami azt jelenti, hogy az Európa-bajnoki csoportellenfelek közül Portugália és Ausztria is megelőzi, előbbi nyolcadik, utóbbi a tizedik. Izland viszont mögöttünk van, az első Eb-jére készülő csapat a 34. a jelenlegi rangsorban. Egy másik Eb-újonc, Észak-Írország, amely a magyarok csoportját megnyerve harcolta ki a részvételt, még sosem állt ilyen jól, mint most, amikor a 25. helyet foglalja el a világranglistán.

Az európai csapatok közül a németeket nemrég felkészülési meccsen legyőző szlovákok javítottak nagyot, Hamsikék nyolc hellyel kerültek följebb, így most a huszonnegyedikek. A hónap eminense egyébként a madagaszkári válogatott lett, amely 29 pozíciót nyomult előre, így közelít a top 100-hoz.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply