Klubikon távozik a Barcelona labdarúgó-csapatától

2016. June 3. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Dani Alves
A Barcelona már hivatalosan is megerősítette, hogy Daniel Alves távozik a klubtól.

A 33 éves jobbhátvéd tavaly nyáron kétéves szerződést írt alá a Barcával, volt azonban a megállapodásban egy olyan kitétel, amely szerint egy év után távozhat, és úgy tűnik, él is ezzel a lehetőséggel. “Daniel Alves úgy döntött, hogy elhagyja a klubot, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint tiszteletben tartani a döntését” – nyilatkozta Robert Fernandez, a Barcelona sportigazgatója.

Daniel Alves bajnoki címmel és Király-kupa-győzelemmel a tarsolyában hagyja el a Barcelonát, amellyel mindent megnyert, amit csak lehetett. A jobbhátvéd 2002-ben került Európába, a Sevilla vásárolta meg a Bahiától, és 2008-ig az andalúz csapatnál szerepelt, ahol két UEFA-kupa mellett Király-kupát, valamint európai Szuperkupát is nyert. A Barcelona 41,5 millió eurót fizetett érte a Sevillának, Alves pedig hamar közönségkedvenc lett új csapatában, a brazil hagyományoknak megfelelően ugyanis hátvéd létére rengeteget segítette a támadásokat.

A Barcával hat bajnoki címet, négy Király-kupát, három Bajnokok Ligáját, három európai Szuperkupát, és három klubvilágbajnokságot söpört be. A számok alapján az első idényében volt a leghatékonyabb a Barcelonánál, akkor 34 találkozón lépett pályára a bajnokságban, és 5 gólig jutott, ami főleg akkor számít nagy szónak, ha megnézzük, hogy a 2012-2013-as, és a legutóbbi két szezonban egyetlen gólt sem szerzett.

A gólpasszokat viszont mindig megbízhatóan szállította, és ezekből leginkább Lionel Messi profitált, akinek biztosan hiányozni fog brazil csapattársa. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy melyik csapatban folytatja, de nagyon valószínűnek tűnik, hogy az olasz bajnokságban egyeduralkodó Juventus csap le Alvesre. Aki 2007-ben már nyert Copa Américát a brazil válogatottal, és idén akár meg is ismételheti ezt. A brazilok első ellenfele Ecuador lesz a tornán. A brazil győzelemre a szorzó 1.85, a döntetlenre 3.40, az ecuadori sikerre 4.33.

Forrás: Unibet

Leave a Reply