A Leeds ismét edzőt válthat

2015. May 20. Wednesday in Angol Championship, Hírek

Neil Redfearn
Nem volt esélye a feljutásra a Leeds United labdarúgócsapatának a 2004-es élvonalbeli kiesése óta, olyannyira, hogy 2007 és 2010 között három szezont is a harmadosztályban töltött.

Ugyan visszajutása után a Championship 7. helyen zárt, de az elmúlt négy évadban tíz közé sem tudott kerülni, a most befejeződött bajnokságban 15 győzelemmel, 11 döntetlennel és 20 vereséggel, 56 ponttal a 15. lett. Az elmúlt 11 hónapban a kispadon sem volt meg az állandóság, a bajnokságot még Dave Hockaday irányításával kezdte meg a csapat, őt augusztusban Neil Redfearn váltotta, négy meccs után a szlovén Darko Milanic, majd újabb hat bajnokit követően ismét Neil Redfearn következett.

A Sky Sports értesülései szerint a nyáron újabb váltás következhet, a kiszemelt az az Uwe Rösler, akinek van már angliai tapasztalata. A 45 éves német edző Norvégiában kezdte meg a szakmai munkát, ahol a Lilleström, a Viking és a Molde csapatait irányította. 2011-ben érkezett Nagy-Britanniába, és 2011-ben a harmadosztályú Brentfordot a rájátszásba vitte, de elbukta a feljutást.

2013 decemberében került a Wiganhez, amellyel elődöntős lett az FA-kupában, és ugyancsak rájátszást vívhatott az alapszakasz 5. hely után, de ezúttal az elődöntőben kapott ki a Queens Park Rangerstől.

Ennek ellenére a személye esélyt jelentene a Leedsnek arra, hogy végre a felsőházba kerüljön, nem véletlen, hogy a klubtulajdonos, Massimo Cellino inkább benne bízna, mint Redfearnben, akit saját bevallása szerint is gyenge személyiségnek tart.

“Ugyan Nielnek van opciós lehetősége a következő szezonra, de minden nap felteszem magamnak a kérdést: valóban ő a legjobb megoldás?” – nyilatkozta a tulajdonos.

A Championship 2014-15-ös szezonjából már csak egy kérdés megválaszolatlan: a Middlesbrough vagy a Norwich jut fel harmadikként az élvonalba. A playoff május 25-i fináléjában a Middlesbrough sikerére 13/8 az odds, a döntetlenre 23/10, míg a Norwich sikerére 8/5 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply