A Gremiótól Scolari távozott

2015. May 20. Wednesday in Egyéb, Hírek

Luiz Felipe Scolari
Távozott a gyenge bajnoki eredmények miatt a Gremio labdarúgócsapatának éléről Luiz Felipe Scolari, a brazilok egykori világbajnok kapitánya.

A 66 éves szakember korábban már kétszer is irányította az együttest: 1987-ben mindössze 15 meccsen kapott lehetőséget, majd 1993 januárja és 1996 júniusa között már sokkal sikeresebb időszakot töltött a Porto Alegre-i klubnál. Irányításával a csapat 1995-ben Libertadores-kupát nyert, 1996-ban pedig brazil bajnok lett, így a tavalyi sikertelen vb-szereplés után távozó szövetségi kapitányra nyugodt szívvel csapott le a vezetés.

A visszatérés már nem volt ilyen sikeres, a csapat tavaly csak a 7. helyet szerezte meg a brazil bajnokságban, majd két hete a Gaúcho állami bajnokság fináléját is elveszítette: a hazai 0-0-s döntetlen után 2-1-re kikapott az Internacional otthonában.

A rivális emellett a Libertadores-kupában is jól teljesít, az Independiente Santa Fé ellen magyar idő szerint már csütrötökön negyeddöntőt vív. A kolumbiaiak hazai győzelmére 7/10 az odds, a döntetlenre 12/5, míg a vendég Internacional sikerére 9/2 szorzóval lehet fogadni.

A Gauchó-döntő elbukása után a Germióra egy gyatra bajnoki rajt várt, előbb május 10-én, hazai pályán játszott 3-3-at a Ponte Pretával, szombaton pedig a Coritiba otthonában kapott ki 2-0-ra.

Ezt követően Scolari úgy látta jónak, ha átadja a helyét másnak, a klub közleménye szerint azt mondta, képtelen javítani a csapat teljesítményén. “Scolari jó munkát végzett, csak sajnos az eredmények nem jöttek” – véleményezte a váltást Romildo Bolzan, a Gremio elnöke.

Scolari tavalyi kinevezése óta 51 tétmérkőzésen ült a Gremio kispadján, a mérlege 26 győzelem, 12 döntetlen és 13 vereség volt.

A csapat magyar idő szerint vasárnap hajnalban a szintén egy ponttal rendelkező Figueirensét fogadja, akkor már az új edző Cristóvao Borges irányít, a játékosként hétszeres válogatott és Copa América-győztes középpályás eddig három klubnál – Vasco da Gama (2011-2012), Bahia (2013), Fluminense (2014-2015) – dolgozott.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply