A kolozsvári CFR vezetőedzője lett Miriuta László

2013. December 23. Monday in Egyéb, Hírek

A román élvonalban játszó CFR Cluj vezetőedzőjének nevezték ki Miriuta László (Vasile Miriuta) korábbi magyar válogatott labdarúgót – közölte hétfőn a Mediafax hírügynökség.

 

Miriuta Petre Grigorast váltja a kispadon, akivel a rossz őszi idény után szerződést bontott a klubtulajdonos Pászkány Árpád.

“Olyan edzőt kerestünk, aki a fiatalabb generációhoz tartozik, és ki van éhezve a sikerre” – mondta a Dolce Sport tévécsatornának Pászkány Árpád.

Hozzátette, azt várják az új szakembertől, hogy a csapat javítson az idény második felében, és a lehetőségek szerint küzdje fel magát a bajnokság negyedik helyére.

A CFR jelenleg hetedik helyén áll, jócskán leszakadva az élmezőnytől. Miriuta az idény kezdete óta a Ceahlaul Piatra Neamt csapatát edzette, amely az előző bajnokságban a bennmaradásért küzdött, a mostaniban pedig csaknem beérte a CFR-t.

Miriuta a szülővárosában, Nagybányán kezdte labdarúgó pályafutását, majd 1991-ben a Dinamo Bucurestiben és a Gloria Bistritában is megfordult.

Onnan került 1992-ben Magyarországra, a Győrben, a Videotonban és a Ferencvárosban is játszott.

1998-tól Németországban folytatta pályafutását – előbb az Energie Cottbusban, majd a Duisburgban -, 2003-ban pedig visszatért Győrbe, aztán 2004-ben a Honvéd játékosaként vonult vissza.

Megszerezte a magyar állampolgárságot, és a válogatottban kilenc mérkőzésen lépett pályára. Edzői pályafutását a német Energie Cottbus második számú együttesénél kezdte 2011-ben.

kga \ sgj \ blz

MTI 2013. december 23., hétfő 16:39

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply