Wenger szabálymódosítást vár

2013. December 22. Sunday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Arsene Wenger

Az Arsenal labdarúgócsapatának francia menedzsere, Arséne Wenger elárulta, hogy beadvánnyal fordult az Európa Labdarúgó Szövetséghez, amelyben azt kérte, az UEFA a jövőben legalább a Bajnokok Ligájában törölje el az idegenben lőtt gólokról szóló szabályt.

 

A két csapat tavaly az egyenes kiesés során találkozott egymással, akkor a bajorok 3-1-re nyertek Londonban, de a visszavágón az Arsenal hiába győzött 2-0-ra Münchenben, a 3-3-as összesítésben a Bayern három idegenbeli találata döntött a továbbjutásról.

A felek idén ugyancsak összekerültek a BL-nyolcaddöntőben, a február 19-i odavágón az Arsenal győzelmére 4.00 az odds, a döntetlenre 3.75, míg a Bayern München idegenbeli sikerére 1.83 szorzóval lehet fogadni.

“Valószínűleg a Bayern is tart az Arsenaltól” – jelentette ki Wenger, aki szerint csapata évről évre nehéz helyzetbe kerül, hiszen az elmúlt öt kiírásban kétszer került szembe a Bayernnel és a Barcelonával, egyszer pedig a Milannal.

“Tavaly miután idegenben lőtt kevesebb góllal estünk ki, levelet írtam az európai szövetségnek. A szabály az utóbbi időben már teljesen ellentétes hatást vált ki, hiszen a hazai csapat nem a látványos támadójátékra törekszik, inkább arra, hogy ne kapjon gólt” – mondta.

A szabályt az UEFA 1965-ben, a Kupagyőztesek Európa Kupájában alkalmazta először, 48 éve ugyanis még ha az odavágót az egyik, a visszavágót a másik együttes nyerte meg, úgy harmadik összecsapás döntött a továbbjutásról. Statisztikák szerint akkoriban az európai kupamérkőzések mindössze 16 százaléka ért véget vendégsikerrel, így az idegenbeli gól felértékelésével a vendégcsapatok támadótájékát próbálták erősíteni.

Wenger az angliai szabályokkal is érvelni próbált, a Ligakupában például az összesítésbeli döntetlen esetén kétszer 15 perces hosszabbítás következik, de ott már érvényes az idegenben lőtt gólok szabálya.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply