A franciák kerete nem változott

2015. November 16. Monday in Hírek, UEFA EURO-2016

Didier Deschamps
A párizsi merényletek hatására felmerült, hogy Franciaország (amely péntek este a Stade de France-ban éppen a világbajnok németeket verte 2-0-ra Olivier Giroud és André-Pierre Gignac góljaival) lemondja a keddi, londoni mérkőzését, végül azonban úgy döntöttek, hogy megrendezik az összecsapást.

A francia szövetség bejelentette, hogy a 23-as keret minden tagja vállalta az utazást és a mérkőzést, így ott lesz a Wembleyben Lassana Diarra és Antoine Griezmann is. Diarra unokatestvére, Asta Diakite a 129 áldozat egyike volt, míg Griezmann húgának az utolsó pillanatban sikerült megszöknie a Bataclan színházból.

A francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps felajánlotta játékosainak azt a lehetőséget, hogy aki nem érzi olyan állapotban magát, az maradjon otthon és ne menjen Londonba, de a történtek ellenére mindenki vállalta az utazást.

“Minden játékos a kapitány rendelkezésére áll” – nyilatkozta a francia hírügynökségnek a válogatott sajtósa, Philippe Tournon. Deschamps és egy még meg nem nevezett játékos hétfőn délután a Wembley Stadionban tart sajtótájékoztatót, a tervek szerint a stadion piros, fehér és kék színben világít majd, és a szurkolók megkapják a francia himnusz szövegét, hogy együtt énekelhessék a Marseillaise-t.

Az angolok győzelmére 2.50 a szorzó, a döntetlenre 3.25, míg a franciák idegenbeli sikerére 2.80.

A hazaiaknál a Manchester United 22 éves középpályása, Jesse Lingard először kapott meghívást a válogatottba, miután klubtársa, Michael Carrick megsérült a spanyolok elleni pénteki meccsen. Jamie Vardy sem játszhat, a Leicester City támadója rúgást kapott és bár Alicantéban ott volt a meccsen, nem játszhatott. Vasárnap kiderült, sérülése nem jön rendbe, így visszatért klubjához.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply