Kijutott az Eb-re a magyar labdarúgó-válogatott

2015. November 16. Monday in Hírek, UEFA EURO-2016

Priskin Tamás
Bernd Storck csapata 2-1-re nyert hazai pályán Norvégia ellen, és így kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi franciaországi kontinenstornára.

Az első percekben nyoma sem volt a norvégoktól várt lendületnek, sőt, a mérkőzés első helyzete Dzsudzsák Balázs távoli lövése volt, de a norvég kapus hárítani tudott. Az 5. percben az első norvég beívelés után Kádár Tamás és Priskin Tamás igyekezett menteni, összefejelésükből előbbi húzta a rövidebbet, de folytatni tudta a játékot.

A norvégok ugyan lassan átvették a játék irányítását, a magyar válogatott azonban biztosan védekezett, és gyorsan vezette ellentámadásait. Az egyik első kontra a 13. percben Kádár remek indítása után alakult ki, Priskin vette át a labdát, majd a tizenhatoson belülre érve befelé cselezett, ezzel két védőt zavart meg, majd jobbal kilőtte a bal felsőt.

Az első félidő második felében Bernd Storck válogatottja tartotta vezetését, a norvégok viszont tanácstalanok voltak, a magyar tizenhatos előtt rendre megtorpant a támadásuk. A 27. percben középen szőtte támadását Norvégia, ám a tizenhatoson belül előbb egy jó ütemű becsúszás, majd a 101. válogatott találkozóján szereplő Király Gábor mentett. A 39 éves szombathelyi kapus ezzel beállította Bozsik József rekordját. A szünet előtt még Lovrencsics Gergő közeli fejese ígért gólszerzési lehetőséget, de a labda nem sokkal a kapu mellett suhant el. A félidőt Even Hovland fejese zárta, a védő szöglet utáni próbálkozása a kapufán csattant.

A második félidő 12. percében Dzsudzsák csavarásával kiegyenlítettünk a kapufákat illetően, a magyar válogatott továbbra is magabiztosan tartotta összesítésbeli kétgólos előnyét. A norvégok percekre sem tudták a mieinkre erőltetni játékukat, Böde Dániel beállása után pedig még kevésbé.

A 64. percben Kleinheisler reklamált 17 méterre a kaputól szabadrúgást, nem sokkal később Lovrencsics lőtt mellé. A 70. perc végén Dzsudzsák egyedül vezetett akciót középen, tisztára játszotta magát, de bal alsóba tartó lövését Örjan Nyland nagy bravúrral szögletre tolta. A 70. perc után Norvégia kétszer is egyenlíthetett volna, előbb a csereként beállt Pedersen lőtt nagy helyzetben Királyba, majd Henriksen csavart kapu fölé.

A 82. percben Dzsudzsák szöglete után Böde csúsztatott, Henriksen pedig a kapufára továbbított, a labda végül Nyland kapusról került a kapuba, a második magyar góllal eldől a meccs és a továbbjutás kérdése. A hajrában viszont szépített a norvég válogatott, Király védése után Henriksen a bal alsóba vágta a labdát. A 2-1-es győzelemmel a magyar válogatott 43 év után ismét kijutott a labdarúgó Európa-bajnokságra.

Az Európa-bajnoki pótselejtezők hétfőn folytatódnak, Írország Bosznia-Hercegovinát látja vendégül: a hazai győzelem szorzója 2.50, a döntetlenre 3.10, a vendégek sikerére 3.30.

Az első mérkőzésen 1-1-es döntetlen született.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply