A Fradi a kupában vigasztalódna

2015. May 19. Tuesday in Hírek, Magyar kupa

Thomas Doll

Távol került a Ferencváros labdarúgócsapata a bajnoki aranyéremtől már a gyengébb őszi teljesítménnyel, amely azonban nemcsak az NB I-es ezüstre, hanem a Magyar Kupa-győzelemre is esélyes.

A zöld-fehérek döntőig vezető útja könnyebb volt, hiszen csak egy élvonalbeli csapattal került szembe, és a nyolcaddöntőben a Budapest Honvédot büntetőkkel győzte le. Előtte a Hévíz, a Vecsés, majd az ESMTK, a Honvéd után két másodosztályú csapat, a Csákvár és a Szolnok nem okozott gondot a zöld-fehéreknek.

“Még nem szerepeltem kupadöntőn, a Ferencváros pedig 2004 óta nem nyert trófeát. Miután otthon játszhatunk, mindent megteszünk a győzelem érdekében, de az biztos, hogy ez lesz a legnehezebb idei feladatunk. Meg akarjuk mutatni, hogy vagyunk olyan jó csapat, mint a Videoton” – nyilatkozta Dibusz Dénes, a Fradi válogatott kapusa.

Amíg a zöldek eddig 20 alkalommal nyerték el a kupát, a fehérváriaknak ez mindössze egyszer sikerült: 2006-ban Csertői Aurél irányításával a Vasast verték 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel éppen az Üllői úton. A Videoton emellett még háromszor döntőzhetett, de 1982-ben az Újpesti Dózsa, 2001-ben a Debrecen, 2011-ben pedig a Kecskemét ütötte el a sikertől.

A csapat százszázalékos mérleggel jutott a fináléba, a Testvériség, a Kunszállás és a Szigetszentmiklós után csak élvonalbeli csapatot vert, sorrendben a Diósgyőrt, a Pécset és a címvédő Újpest együttesét.

A Videoton válogatott szélsője, Gyurcsó Ádám abban bízik, hogy a jól összerakott Fradi-védelmet azért sikerül majd feltörni. “Biztos, hogy mindkét csapat a maximumot nyújtja majd, mi mindent megteszünk a siker érdekében” – mondta.

A szerda esti döntőben a Ferencváros győzelmére 9/5 az odds, a döntetlenre 9/4, míg a Videoton sikerére 6/4 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply