Biztossá tette távozását Xavi

2015. May 19. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Xavi Hernandez
24 év után mond búcsút a katalánoknak a Barcelona legendás játékosa. A hírek szerint a középpályás a katari Al Sadd együttesében folytatja a nyártól.

A 35 éves Xavi Hernandez tagja a Barcelona nagy generációjának, gyerekként, 11 évesen került a katalán klub akadémiájára, és azóta csak és kizárólag a gránátvörös-kékek mezét viselte. A kiváló labdarúgó 1998-ban mutatkozott be a Barcelona felnőtt csapatában, azóta pedig már ötszáznál is több bajnokin erősítette a gárdát.

Xavi összesen 23 trófeát hódított el csapatával: nyolcszor nyert spanyol bajnoki címet, kétszer lett Király Kupa-győztes, hat alkalommal hódította el a spanyol Szuperkupát a Barcelonával, amellyel az elmúlt évtizedben a nemzetközi porondon is rengeteg trófeát gyűjtött, többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, illetve kétszer-kétszer hódította el az európai Szuperkupát, illetve a klubvilágbajnoki serleget.

A legendás játékos az utóbbi években azonban már nem tudta hozni a formát, amire pályafutása zenitjén képes volt, így nem meglepő, hogy egyre kevesebb lehetőséget kapott. Bár a klub szerette volna, ha Xavi a nyáron lejáró szerződése ellenére marad, ám a középpályás kedden bejelentette, hogy a szezon végén mindenképpen távozik.

Xavi már korábban jelezte, hogy pályafutása utolsó éveit már nem a katalánoknál képzeli el, a legfrissebb hírek szerint a katari Al Sadd lesz a következő állomáshelye.

Ennek megfelelően már csak három meccs vár Xavira a Barcelonával, ám ebből kettő nagyon fontos: a hazai kupadöntőben az Athletic Bilbao lesz az ellenfél, míg a BL-fináléban a Juventus. Xavi szombaton köszönhet el a barcelonai szurkolóktól hazai pályán, utolsó bajnokiján a már bajnok katalán sztárgárda a Deportivót látja vendégül.

A Barcelona sikerének az oddsa 2/7, a döntetlenre 9/2, a Deportivo győzelmére 17/2 a szorzó.

Forrás: Unibet

Leave a Reply