A Ferencváros megerősítette második helyét

2015. May 16. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Egygólos győzelmet aratott Pakson a Ferencváros a labdarúgó NB I 28. fordulójában.

A fővárosi csapat – amely immár sorozatban 18 bajnoki találkozón maradt veretlen – megerősítette második helyét, mivel előzőleg közvetlen üldözője, az MTK kikapott az Újpesttől.

A mindössze harmadik hazai vereségét elszenvedő Paks az Európa Liga-indulást érő negyedik helyért küzd, de a két ponttal előtte álló Debrecen vasárnap növelheti vele szemben az előnyét, a mögötte következő Újpest pedig pontszámban beérte őt.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Paksi FC-Ferencváros 0-1 (0-1)

Paks, 3287 néző, v.: Pintér
gólszerző: Gyömbér (45+1.)
kiállítva: Cukic (87.)
sárga lap: Kulcsár (79.), illetve Cukic (71., 87.), Nagy Á. (88.), Dilaver (91.)

  • Paks: Molnár P. – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló – Kecskés (Balázs, 64.), Kesztyűs (Hahn, 79.)- Haraszti, Bertus, Bartha – Könyves
  • Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Batik, 8.), Pavlovic, Ramírez – Varga R. (Nagy D., 76.), Cukic, Lamah, Gyömbér, Ugrai (Nagy Á., a szünetben) – Böde

A Ferencváros futballozott mezőnyfölényben, de a Paks játszott kapura veszélyesebben az első félidőben. A hazaiak többször is egészen közel álltak a gólszerzéshez, míg az FTC ritkán találta el a paksi kaput. Végül mégis a fővárosiak szereztek vezetést, mégpedig a ráadáspercben egy szabadrúgást követően. A második félidőben jobbára a mezőnyben folyt a játék, mindkét oldalon esett egy-egy gól, melyet les miatt nem adott meg a bíró. Kiegyenlített mérkőzésen fontos három pontot szerzett a Ferencváros.

sgr \ sgg \ bdó

MTI 2015. május 16., szombat 18:10

Related Articles

Leave a Reply