A csoportgyőzelemre hajt Venezuela

2016. June 14. Tuesday in Copa America, Hírek

Jose Salomon Rondon
A Copa América egyelőre a meglepetések tornája: Brazília történelmi mélypontra süllyedt, de a VB selejtezőkön remeklő Uruguay is kiesett.

Ugyanakkor a térség egyik leggyengébbje, Venezuela két 1-0-s sikerrel (Uruguay és Jamaica ellen) már biztosan negyeddöntős, a magyar idő szerint kedd hajnalban rendezendő Mexikó elleni összecsapáson az a kérdés, hogy hányadik helyen lép tovább, és a másik ágról Argentínát vagy Chilét kapja ellenfélül.

A houstoni NRG Stadiumban az is kérdés, hogy a 11 mérkőzéses győzelmi sorozatnál tartó Mexikó lendülete kitart-e, és Juan Carlos Osorio kapitány megtartja-e eddigi 100 százalékos mérlegét. Venezuela sohasem nyert még egymás után két meccset a Copán, de ez a teljesítmény nem lepte meg a mexikóiak csatárát, Oribe Peraltát.

“Nem okozott meglepetést, hiszen tudjuk, ellenfelünk sok játékosa Európában futballozik. De számunkra fontos a csoport első helye, mert minden ellenfelet le akarunk győzni” – mondta.

Mexikó győzelmére a szorzó 1.66, a döntetlenre 3.75, míg Venezuela sikerére 5.50. A dél-amerikai együttes utoljára 1982-ben verte a riválist, azóta kilencszer találkoztak, hét mexikói siker mellett kétszer is döntetlen született: 2010 októberében 2-2, 2011 márciusában 1-1 lett a végeredmény.

A Torino venezuelai csatára, Josef Martinez nagyon reméli, hogy sikerül megnyerni a csoportot. “Függetlenül attól, ki az ellenfél, mindig ugyanúgy játszunk. Azért jöttünk ide, hogy Venezuelának sikert érjünk el” – mondta. A mexikóiak elleni sikerrel a csapat minden bizonnyal elkerülné a vb-ezüstérmes, tavalyi Copa-döntős Argentínát az egyenes kieséses szakasz első mérkőzésén.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply