Megsérült Kádár Tamás

2016. June 14. Tuesday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Kádár Tamás
Nehéz helyzetben van Bernd Storck, mivel az első számú balhátvédjére, Kádár Tamásra lehet, nem számíthat az Európa-bajnokságon.

A magyar szakvezető a délutáni sajtótájékoztatón még arról számolt be, hogy jó hangulatban, sérült nélkül készülnek a keddi, Ausztria elleni mérkőzésre. Az esti edzésen aztán megtörtént a baj, a Lech Poznan védője összerúgott Gera Zoltánnal az egymás közti passzolgatás során, egyből a bokájához kapott és a földre feküdt, és hosszú ápolás után sem tudták olyan állapotba hozni, hogy folytathassa a tréninget.

Kádár úgy hagyta el a pályát, hogy a bal lábát befáslizták, a 26 éves játékosra vizsgálatok várnak, hogy kiderüljön, mennyire súlyos a sérülése. Ha nem tudja vállalni a játékot, akkor az is elképzelhető, hogy a szakvezetés az UEFA engedélyével valaki mást nevez a tornára.

Viszont az biztos, hogy sérülésével előtérbe kerülhet a debreceni Korhut Mihály szereplése. A védőt két év szünet után Storck hívta be megint a nemzeti csapatba, és éppen a sérült Kádár helyén a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget.

Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott elsőként kedden Ausztriával csap össze Bordeaux-ban, az osztrákok győzelmére a szorzó 1.75, a döntetlenre 3.60, míg Gera Zoltánék sikerére 5.75. A felek eddig 136 mérkőzést vívtak egymással, Magyarország 66-szor, Ausztria 40-szer nyert, 30 összecsapás pedig döntetlenre végződött.

A csapat négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália ellen lép pályára.

“Az új célokra koncentrálunk, de gondoltam már arra, hogy eddig háromszor játszottam Ausztria ellen, és mindháromszor nyert a csapat” – nyilatkozta Király Gábor, aki első válogatott mérkőzésén, 1998. március 25-én Bécsben egy büntető kivédésével járult hozzá a 3-2-es sikerhez.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply