A Juventusban folytatja Pjanic

2016. June 14. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Miralem Pjanic
A Juventusnál már a jövő évi csapatot tervezik, és a vezetőségnek azt a Miralem Pjanic-ot sikerült elcsábítani, aki a nagy rivális Roma játékosa.

A Juventus a honlapján adta hírül, hogy a bosnyák középpályás hétfőn átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, ami egyet jelent azzal, hogy már csak a szerződés aláírása választja el attól, hogy hivatalosan is a torinóiak játékosa legyen.

Pjanic az előző szezonban meghatározó embere volt a Romának, amelyben 33 bajnokin lépett pályára, és 10 gólt szerzett, ami középpályásként pazar mutatónak számít, és ezzel egyben ő lett a csapat házi gólkirálya is. A 26 éves bosnyák játékos a bajnokságban kétszer lett ezüstérmes a Romával, amellyel 2013-ból van egy kupaezüstje is.

Az olasz fővárosban összesen öt idényt húzott le, és bár két korábbi idényben is több meccse volt a mostani 33-nál, a 10 gól miatt mégis az utóbbi szezonja volt a legerősebb. Olaszország előtt a francia bajnokságban szerepelt, a Metz volt az első klubja, itt mutatkozott be a felnőttek között 17 évesen.

Amikor a klubja 2008-ban kiesett az első osztályból, Pjanic iránt több nagy klub is érdeklődött, ő viszont maradt Franciaországban, és a Lyonhoz igazolt, amely 7,5 millió eurót fizetett érte. A Lyon ekkor már túl volt azon az időszakon, amikor egyeduralkodója volt a francia bajnokságnak, de Pjanic így is nyert egy ezüstérmet a csapattal. Lyonban összesen négy szezont töltött, a 2009/2010-es idényben volt a leggólerősebb, akkor hat találattal járult hozzá az ezüsthöz. 2011 nyarán 11 millió euróért adta el a Lyon a Romának, amely most ennél is jobb üzletet köt, a hírek szerint 30 millió euró fölötti összegért adja el a Juventusnak.

A következő idényben a Juventus és a Roma is BL-résztvevő lesz, előbbinek a végső sikerére a szorzó 17.00, utóbbinak a diadalára 101.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply