A brazil válogatott kapust cserélt

2016. August 2. Tuesday in Egyéb, Hírek

Neymar
Az olimpia labdarúgótornájának fő kérdése az, hogy vajon Neymar elég-e ahhoz, hogy a brazil válogatott végre felérjen a csúcsra az ötkarikás játékokon.

Brazília története során ugyanis még sosem nyert aranyérmet, 1984-ben és 1988-ban ezüstig, 1996-ban és 2008-ban bronzig jutott. Négy éve is ott volt a döntőben, de végül kikapott Mexikótól. A szövetség még a Copa Américát is feláldozta ennek érdekében, tavasszal már óriási tárgyalásban állt a Barcelonával, amely hallani sem akart a klasszis kizsigereléséről, így választania kellett, hogy a Copára vagy az olimpiára kéri-e el. Utóbbit választotta. A brazil keret érdekessége, hogy mindössze négy, Európában játszó légiós található benne: Neymar mellett Rafinha (Barcelona), Marquinhos (PSG) és Felipe Anderson (Lazio).

De a túlkorosak között sincsen nagy durranás, csak Neymar: a Leverkusen egykori középpályása, Renato Augusto (Beijing Guoan) nem az a sztár, akiért tömegével tódulnak ki a nézők a stadionokba, míg a 28 éves Weverton kapusról (Atletico Paranaense) elég keveset tudni.

Az Atletico Paranaense válogatottban még sohasem szerepelt játékosának kiválasztása azt követően került előtérbe, hogy könyöksérülése miatt egy héttel a rajt előtt kidőlt a veterán, 38 éves Fernando Prass, és Rogerio Micale szövetségi edző Wevertont hívta meg.

Bár az olimpia hivatalos megnyitójára pénteken kerül sor, a futballtornát a hagyományoknak megfelelően előbb megkezdik. Brazília szombaton, az utolsó felkészülési meccsen 2-0-ra verte Japánt (a kapuban az Atletico Mineiro játékosa, Uilson állt), az első tétmérkőzésen a Dél-afrikai Köztársaság válogatottja lesz az ellenfél.

A csütörtöki mérkőzésen a hazaiak győzelmére a szorzó 1.12, a döntetlenre 9.00, míg az afrikai együttes sikerére 15.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply