A Bournemouth klubrekordot dönthet

2015. May 7. Thursday in Angol Championship, Hírek

Eddie Howe
A Bournemouth csapata nemcsak feljutott a legjobbak közé, de meg is nyerte az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságot. A klubvezetés már az erősítésen dolgozik.

Az együttes szombaton 3-0-ra győzött a Charlton Athletic otthonában, és miután a Watford csupán 1-1-es döntetlent ért le hazai pályán a Sheffield Wednesday ellen, végül a Championship élén végzett. A története legnagyobb sikerét elérő, és az élvonalba először feljutó kiscsapat elnöke, Jeff Mostyn azt mondta, először a játékoskeretet kell megerősíteni, és csak azután gondolkodhatnak a stadion bővítésén.

A Goldsands-stadion jelenleg a Premier League legkisebb létesítménye, mindössze 11 700 néző fér be, de meglepő módon a szezonban átlagosan alig több mint tízezren váltottak csak jegyet. Ugyan felmerült, hogy az üres sarkok beépítésével 18 ezresre bővítik, illetve, hogy legalább a déli lelátót megtoldják 2500 székkel, de úgy tűnik, ezt egyelőre elhalasztják.

De alaposan a zsebébe kell nyúlnia az orosz tulajdonosnak akkor is, ha erősítésekben gondolkodik. A klub történetének eddig legdrágább igazolása Callum Wilson volt, aki tavaly nyáron hárommillió fontért érkezett a Coventrytől.

Sajtóhírek szerint az egyik új igazolás az Everton 21 éves, utánpótlás-válogatott balhátvédje, Luke Garbutt lehet, aki posztján jelenleg csak a harmadik számúnak számít Leighton Baines és Bryan Oviedo mögött a Goodison Parkban.

De ajánlatot tettek a Sporting Braga 17-szeres portugál válogatott csatárának, Édernek is, a Telegraph úgy tudja, hogy a 27 éves, világbajnokságon is szerepelt csatárért ötmillió fontot sem sajnálna a klub. Főleg akkor, ha az eddigi rekorder Wilsont megvenné a Tottenham vagy a West Ham.

A Championship 2014-15-ös idényében már csak a harmadik feljutóról döntő playoff-mérkőzéseken lehet izgulni, pénteken a Brentford a Middlesbrough-t, szombaton az Ipswich Town a Norwich Cityt fogadja. A pénteki meccsen a Middlesbrough sikerére 7/4 az odds, a döntetlenre 12/5, míg a Brentford hazai győzelmére 7/4 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply