A Blackpool megtalálta új edzőjét

2015. June 3. Wednesday in Angol Championship, Hírek

Lee Clarke
A Blackpool másodosztályú labdarúgócsapata nagyon gyenge idényt produkált, az utolsó 18 bajnokija közül egyet sem nyert meg, így esélye sem maradt arra, hogy kiharcolja a Championship-tagságot. A 46 mérkőzésből mindössze négyet megnyerő, 26 pontot gyűjtő együttes tizenhárom ponttal maradt el az utolsó előtti Wigantől és húsz pont kellett volna a biztos bennmaradáshoz.

A szezon végén Lee Clark menedzser lemondott, így a klubnak új edzőt kellett keresnie a League One 2015-16-os idényére. A befutó a West Ham United egykori asszisztense, Neil McDonald lett, a 49 éves szakember egy évre írt alá.

A Newcastle és az Everton egykori középpályása három csapatnál dolgozott eddig vezetőedzőként 2006–2007-ben a Carlisle Unitedet irányította, 2007-ben öt mérkőzés erejéig a svéd Östersunds FK edzője volt, 2009 novemberében pedig négy mérkőzés erejéig a Blackburn Roverst irányította megbízott menedzserként.

“Ez egy nagyszerű lehetőség számomra, és várom a kihívást, hogy ezt a nagyszerű klubot visszavezessem a második ligába” – nyilatkozta McDonald a Blackpool hivatalos honlapján. “Nagy fába vágtam a fejszémet, de remélem, hogy a munkám hamarosan látszani fog, és a kezem nyomát a csapaton hagyva ismét a megérdemelt helyére kerülhet.”

McDonald szerint a kiesés után mindenekelőtt meg kell erősíteni és szükséges stabilizálni a csapatot, vissza kell szerezni a szurkolók bizalmát, és új vizekre kell evezni. A szakember az előző szezonban a West Ham edzői stábját erősítette, de miután Sam Allardyce edző távozott, ő sem maradt az Upton Parkban.

A Blackpool jövő évi bajnoki címére 25/1 az odds, a szintén a másodosztályból kipottyant Wigan győzelmére 6/1, a Millwall sikerére 11/1, míg a feljutásról a playoff döntőjét elveszítő Swindon Town első helyére 12/1 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply