23 év után nyerne kupát a Monaco

2014. April 16. Wednesday in Egyéb, Hírek

A labdarúgó Francia Kupa már az elődöntőknél tart, az egyik ágon Rennes-Angers, a másikon Guingamp-Monaco mérkőzéseket rendeznek.
Claudio Ranieri

Ranieri bizalmat kért a klub vezetőitől.

A résztvevőket tekintve a Monaco tűnik a legjobb helyzetben lévőnek, hiszen a szezonban jobb teljesítményt nyújtott eddig a riválisoknál. A bajnokság második helyén álló együttes a nyáron komoly költekezéssel alapozta meg szereplését, olyan nagy neveket igazolt, mint Radamel Falcao, James Rodriguez és Joao Moutinho, de a Paris Saint-Germaint így sem tudta utolérni.

A kupát azonban megnyerheti, amire 1991 óta nem volt példa a klubnál. Claudio Ranieri együttese története során hatodszor nyerhetne, utoljára 2010-ben volt erre komoly esélye, de akkor a PSG 1-0-ra legyőzte a döntőben.

A szerdai ellenfél az a Guingamp lesz, amely a Monacóhoz hasonlóan tavaly jutott fel az élvonalba, viszont nagyon kell kapaszkodnia, hogy ne essen ki a szezon végén. Jocelyn Gourvennec együttese 33 mérkőzésen szerzett 35 pontjával a 17. helyen áll, és csak öt pont az előnye a mögötte már kiesőhelyen szerénykedő Sochaux előtt. Ráadásul a csapat a legutóbbi 22 bajnokiján mindössze négy győzelmet szerzett, ami nem a legfélelmetesebb teljesítmény.

A kupában eddig egyszer nyert, a 2009-es fináléban a Rennes-t verte 2-1-re. Érdekesség, hogy ez a döntő akár meg is ismétlődhet, hiszen a Rennes a másik ágról ugyancsak bejuthat az idei fináléba.

A Guingampnál a középpályás Lionel Mathis és a védő Reynald Lemaitre sérült, monacói oldalon a kolumbiai csatár, Falcao mellett balbekk Layvin Kurzawa hiányzik majd.

A szerdai kupaelődöntőben a Guingamp győzelmére 4.50 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a Monaco sikerére 1.80 szorzóval lehet fogadni.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón szóba került a szezonvégi esetleges edzőváltás, amire Ranieri azt válaszolta, nem szeretne semmilyen spekulációra reagálni. A francia sajtó tudni véli, hogy a nyáron új szakvezető érkezik, így bedobták már Jürgen Klopp, Diego Simeone és Antonio Conte nevét is.

“Amikor a Monaco a másodosztályban volt, senki sem akarta vállalni a munkát, csak én. Én bíztam akkor az elnökben, most neki is bíznia kell bennem” – mondta Ranieri.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply