Wiganben játszik rangadót a Bolton

2013. December 15. Sunday in Angol Championship, Hírek

Dougie Freedman

Egy mérkőzés maradt vasárnapra az angol másodosztály 20. fordulójából: a Bolton a rivális Wigan otthonába látogat.

 

A boltoniak másfél éve, a Wigan fél éve esett ki a Premiershipből, és eddig egyik gárda sem tud meghatározó erővé válni a második vonalban. Ahogyan az előző szezonban a Wanderersnél, úgy a napokban a Wigannél is az edzőcserében látták a megoldást a vezetők, és a váltás indokoltnak is tűnt a nyáron még FA-kupa-győzelmet ünneplő Athleticnél, hiszen a csapat elvesztette legutóbbi négy bajnokiját, és az Európa Ligában sem tudta kiharcolni a továbbjutást csoportjából.

Az új szakvezető a német Uwe Rosler lett, aki csütörtökön a Maribor elleni EL-meccsen mutatkozott be a kispadon (2-1-re a szlovénok nyertek), első bajnokiján pedig a szomszédvár csapata, a Bolton ellen irányítja együttesét. Amennyiben folytatódik a rossz sorozat, a könnyen a kiesőzóna közelébe sodródhat a csapat, pedig az idény elején megfogalmazott célok alapján a feljutásért kellene harcolnia.

A vendég Wanderers szakvezetője szerint az új edző új impulzusokat adhat az ellenfélnek, ráadásul a szurkolók is a hazai csapat mögé áll majd, így nem lesz könnyű dolga együttesének, de a Wigantől 20 kilométerre fekvő Boltonból érkező mintegy négyezer szurkoló előtt félig-meddig saját csapata is otthon érezheti magát.

“Az utóbbi időszakban nagyon jók vagyunk idegenben, és egyre stabilabb a védekezésünk is. Támadásban is látok előrelépést, folytatnunk kell a jó szereplést” – mondta Freedman.

A 15. helyen álló boltoniaknál visszatér sérüléséből két kulcsember, Josh Vela és Mark Davies, a magyar válogatott Bogdán Ádám viszont továbbra sem bevethető. A Wigan győzelmére 2.15 az odds, a döntetlenre 3.30, a boltoni sikerre 3.90 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply