18 év után győzheti le mumusát a Villa

2013. December 15. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Paul Lambert

Az Aston Villa közel két évtizede nem tudta legyőzni hazai pályán a Manchester Unitedet, legutóbb 18 évvel ezelőtt ünnepelhetett győzelmet Birminghamban a Vörös Ördögök ellen.

 

Az utóbbi másfél évtizedben a Manchester United rendre a bajnoki címért harcolt, és az Aston Villa olyan rivális volt, amely ellen idegenben is rendre be tudta gyűjteni a három pontot. A birminghamiek már unják, hogy győzni jár a Villa Parkba a United, de úgy érzik, hogy most itt a kitűnő lehetőség arra, hogy megtörjék az átkot.

United ugyanis legfeljebb erős középcsapatnak számít az idényben, legutóbbi négy bajnokijából egyet sem tudott megnyerni, két döntetlen mellett két vereség a mérlege, és mindössze a kilencedik a tabellán. Igaz, az Aston Villa sem lehet büszke őszi teljesítményére, a 11. helyen áll, ráadásul otthon kifejezetten gyenge, pontjai hatvan százalékát idegenben szerezte meg.

“Remek hangulatú meccs lesz, hiszek a játékosaimban, és abban is, hogy meg tudjuk törni a hosszú nyeretlenségi szériánkat a United ellen. Azt megígérhetem, hogy végig egyenlő ellenfelei leszünk a Unitednek, csapatként játszva győztesen kerülhetünk ki a párharcból. A játékosoknak nincs szükségük plusz motivációra, hiszen a címvédő jön hozzánk, és mindenki átérzi, hogy mennyire fontos mérkőzés ez a szurkolóink számára is” – fogalmazott Paul Lambert, a Villa szakvezetője.

A Villa győzelmére 5.25 az odds, a döntetlenre 3.75, a manchesteriek diadalára 1.75 a szorzó.

David Moyes ugyanakkor azt emelte ki, hogy olyan pályán lép pályára együttese, ahol évek óta jól teljesít, ez a meccs tehát jó alkalom, hogy megkezdje a felzárkózást az élmezőnyhöz.

A Unitedben nem léphet pályára a sérüléssel bajlódó Robin van Persie és Michael Carrick sem.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply