Vogts távozott Azerbajdzsánból

2014. October 18. Saturday in Egyéb, Hírek

Távozott posztjáról Berti Vogts, az azerbajdzsáni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember 1996-ben Európa-bajnoki aranyat nyert a német válogatottal, majd egy kis leverkuseni klubmunka után dolgozott a kuvaiti (2001-02), a skót (2002-04) és a nigériai (2007-08) nemzeti csapatnál.

Generic

2008-ban fogadta el az azeriek ajánlatát, és bár nem sikerült kivívni az indulási jogot egyetlen világversenyre sem, a jó eredmények miatt folyamatosan marasztalták. A legutóbbi vb-selejtezőt rekordnak számító kilenc ponttal zárta az együttes, és az idei Eb-selejtezőt is jól kezdte. A bolgárok elleni hazai, majd az olaszok elleni idegenbeli mérkőzésen is úgy kapott ki 2-1-re, hogy a mindkét ellenfél a 82. percben szerezte a győztes gólt.

Hétfőn aztán az azeriek belefutottak egy súlyos, 6-0-s vereségbe Horvátországban, ezt követően Vogts jelezte, nem folytatja a munkát. “A német kapitány az utóbbi években többször rámutatott a játékosok fizikai hiányosságaira, de ezen a téren nem történt előrelépés. Azt mondta, az utolsó mérkőzésen már a magabiztosság is hiányzott” – áll az azeri szövetség közleményében.

Rovnag Abdullajev, az Azeri Labdarúgó Szövetség elnöke ugyan felajánlotta a lehetőséget, hogy nem fogadja el a lemondást, és biztosítja Vogtsot a bizalmáról, de a 67 éves szakember ezt visszautasította.

Vogts előtt csak két külföldi kapitánya volt az azerieknek, a brazil Carlos Alberto Parreira (2004-2005), illetve a macedón Gjoko Hadzievski (megbízott kapitányként három meccs erejéig 2007-2008-ban).

Az utódról egyelőre nincs hír, de az egykori kapitányok közül több hazai szakember is a Premyer Liqában dolgozik. Szombaton az Araz FK és az AZAL PFC Baku csap össze egymással, előbbinél például Asgar Abdullajev az edző, ő 2003-2004-ben öt mérkőzés erejéig már irányította a válogatottat.

A sereghajtó Araz győzelmére 2.80 az odds, a döntetlenre 3.60, míg az AZAL sikerére 2.10 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply