Vidal ott lehet a kezdőben

2014. June 13. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Arturo Vidal

Az utolsó pillanatig kivár a chilei szakvezetés, hogy lehetőséget adhasson a labdarúgó-válogatott egyik legjobbjának, a sérüléssel bajlódó Arturo Vidalnak. A Juventus válogatott középpályásával kapcsolatban csütörtökön még nem lehetett tudni, hogy vállalja-e a játékot, de a hírek szerint a szezon végén elvégzett kisebb térdsérülés olyan ütemben gyógyult, hogy játszhat majd az ausztrálok elleni nyitányon.

 

A B csoport első fordulójának mérkőzése a továbbjutás szempontjából kettős jelentőséggel bír, hiszen amelyik csapat nyer, az három ponttal a zsebében reménykedhet a kőkemény rivális Hollandia és Spanyolország elleni esetleges bravúrban és a nyolcaddöntős szereplésben

Jorge Sampaoli szövetségi kapitány reméli, hogy Vidal játszhat, így a helyi lapok a kezdőbe is jelölték a klasszist, csakúgy, mint a vállával bajlódó Barcelona-csatárt, Alexis Sanchezt, valamint Claudio Bravo kapust.

“Sokat javultunk a legutóbbi vébé óta, márpedig a tapasztalat sokat segíthet” – vélte Bravo. De Sampaoli kapitány is reményét fejezte ki, hogy jobbak lesznek, mint négy éve, amikor a nyolcaddöntőben Brazília ellenében véreztek el. Chile kilencedik vb-szereplése előtt áll, az eddigi legjobb helyezése egy bronzérem volt, még az 1962-es, hazai rendezésű eseményen.

Ausztrália negyedszer játszik világbajnokságon, és bár teljesen esélytelennek tartják, Tim Cahill megpróbálja elhitetni a társakkal, hogy nem szabad félve pályára lépni.

“Támadnunk kell. Sokszor elmondtuk már, hogy akkor lehet valamit elérni, ha játsszuk a futballt, remélem, lesznek gólszerzési lehetőségeink. Szerintem sikerült felkészülnünk, megpróbálunk mindent” – mondta a középpályás.

Chile győzelmére 1.45 az odds, a döntetlenre 4.40, míg az ausztrálok sikerére 9.00 szorzóval lehet fogadni.

A várható kezdőcsapatok:
Chile: Claudio Bravo – Gary Medel, Gonzalo Jara, Eugenio Mena – Mauricio Isla, Arturo Vidal, Marcelo Diaz, Felipe Gutierrez – Jorge Valdivia, Alexis Sanchez, Eduardo Vargas
Ausztrália: Mar Ryan – Ivan Franjic, Matthew Spiranovic, Alex Wilkinson, Jason Davidson – Mark Bresciano, Mile Jedinak, Mark Milligan – Tommy Oar, Mathew Leckie, Tim Cahill

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply