by

Uruguay vs. Costa Rica – 2014/06/14

2014. June 13. Friday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, Világbajnokság 2014

Uruguay VS

Világbajnokság 2014

2014/06/14 21:00 (CET),

Estadio Castelo

Costa Rica
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, D-csoport: Fortalezában az Estadio Placido Aderaldo Casteloban küzd meg egymással Uruguay és Costa Rica labdarúgó-válogatottja.

A világbajnokság D csoportja a következő négy csapatból áll: Uruguay, Costa Rica, Anglia és Olaszország.

Uruguay ötödik lett a VB seletező csoportjában, ezért pótselejtezőt játszott és 5-0-ás összesítéssel hengerelte le Jordániát. 11-szer vett részt Uruguay válogatottja a világbajnokságokon, kétszer 1930-ban és 1950-ben VB győzelmet arattak, 1954-ben, 1970-ben és 2010-ben a negyedik helyen végeztek. Az utóbbi világbajnokságon a bronzmeccsen 3-2-re kikaptak Németországtól.

Oscar Tabarez szövetségi kapitány kerete a következő játékosokból áll:

  • kapusok: Fernando Muslera, Martin Silva, Rodrigo Munoz;
  • védők: Diego Lugano (csapatkapitány), Diego Godin, Jose Maria Gimenez, Martin Caceres, Maximiliano Pereira, Jorge Fucile, Sebastian Coates;
  • középpályások: Egidio Arevalo Rios, Walter Gargano, Diego Perez, Sebastian Eguren, Alvaro Gonzalez, Alejandro Silva, Alvaro Pereira, Cristian Rodriguez, Gaston Ramirez, Nicolas Lodeiro;
  • csatárok: Luis Suárez, Edinson Cavani, Diego Forlan, Cristian Stuani, Abel Hernandez.

A kapus Fernando Muslera Luis Suárez mellett talán a legfontosabb láncszeme a csapatnak. A védelmet Diego Lugano irányítja, a társai pedig Diego Godin, Sebastian Coates és a 19 éves Jose Maria Gimenez lesznek. A középpályán Gaston Ramirez, Cristian Rodriguez, valamint Alvaro Gonzalez és Walter Gargano dolgoznak majd. A csatársorban természetesen a Liverpool támadója, Luis Suárez tündökölhet, társa pedig a PSG gólzsákja Edinson Cavani lesz.

Az Uruguayiak, szerintük az utóbbi 40 év legerősebb csapatával állnak ki és szép eredményt fognak elérni.

Uruguay az utolsó 10 meccséből 7-et megnyert, 2-szer döntetlent ért el és csak egyszer hagyta el vesztesen a pályát. A legyőzöttek között volt Argentína, Kolumbia, Peru és Japán. Ecuadortól kaptak ki 1-0-ra múlt év október 11.-én.

Costa Rica világbajnoki selejtező csoportjában második lett, úgy jutott ki a világbajnokságra. Eddig három világbajnoki részvétele volt, egyszer, 1990-ben jutott be a legjobb 16 csapat közé.

Jorge Luis Pinto szövetségi kapitány a következő keretet állította össze:

  • kapusok: Keilor Navas, Patrick Pemberton, Daniel Cambronero;
  • védők: Johnny Acosta, Giancarlo Gonzalez, Michael Umana, Oscar Duarte, Waylon Francis, Heiner Mora, Junior Diaz, Christian Gamboa, Roy Miller, Kendall Waston;
  • középpályások: Celso Borges, Christian Bolanos, Oscar Esteban Granados, Michael Barrantes, Yeltsin Tejeda, Diego Calvo, Jose Miguel Cubero, Carlos Hernandez;
  • csatárok: Alvaro Saborio, Bryan Ruiz (csapatkapitány), Joel Campbell, Randall Brenes, Marco Urena.

Az első számú kapus Keylor Navas, a védelemben csak Junior Diaz számít rutinosnak, mellette Roy Miller játéka tűnik biztosnak. Középen Celso Borges irányíthat, de ott lesz vele Carlos Hernandez a Wellington Phoenix játékosa. A csatársorban Joel Campbell lehet a felfedezett, aki az Olympiakoszban játszik, csatártársa valószínűleg Alvaro Saborio lesz.

Costa Rica az utóbbi 10 mérkőzésén csak 3-szor tudott nyerni, 2-szer döntetlent ért el és 5-ször kikapott. Többek között vereséget szenvedett Japántól, Dél-Koreától, Chilétól, Ausztráliától, stb. Legyőzte Paraguayt, Mexikót és az USA-t.

2000 után 5 egymás elleni találkozót jegyeztek, ebből 3-szor Uruguay győzött, 2-szer pedig döntetlen született.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.43 1 | 1.43 Unibet X | 4.25 X | 4.25 Unibet 2 | 8.50 2 | 8.50 Sportingbet

A két csapat játékosállománya összehasonlíthatatlan, Uruguaynak nagyon erős gárdája van, ha mint csapa is jól teljesítenek nem szabad gondot okozzon nekik Costa Rica. De attól függetlenül nem szabad leírni az esélytelenebb csapatot, mivel mégis csak kijutottak a VB-re, azért pedig játszani kellett.

Összegzés:

Az játékosállomány és az eredmények alapján úgy gondolom, hogy Uruguay megnyeri ezt a meccset. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Vesztes tipp
Uruguay győzelem | 1.44 Uruguay győzelem | 1.44 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/13, 19:49

Related Articles

Leave a Reply