Vécseit a Galata, Bakit a Swansea viheti

2013. December 12. Thursday in Egyéb, Hírek

Michael Laudrup

Baki Ákost Michael Laudrup is figyelemmel követheti a napokban.

Az NB I-ben szereplő Budapest Honvéd a Nemzeti Sport Online-nak megerősítette, hogy Vécsei Bálint a török Galatasaraynál van próbajátékon. Egy másik magyar, az MTK-s Baki Ákost az angol Premier League-ben szereplő Swansea City teszteli.

 

Korábban a Nemzeti Sport Online forrásaira hivatkozva írta, hogy Vécsei Isztambulban tartózkodik, ahol a Roberto Mancini által irányított Galatasaray teszteli. A hír igaznak bizonyult, szerdán a kispesti egyesület hivatalosan is megerősítette, hogy az U-válogatott középpályás szerződtetését komolyan fontolgatják a törökök. Vécseinek 2016 nyaráig van szerződése a Honvéddal, péntekig bizonyíthat.

Vécsei 16 bajnoki mérkőzésen lépett pályára idén, ezeken a találkozókon két gólja és egy asszisztja van. Összesen 52 NB I-es találkozója van a miskolci születésű labdarúgónak.

Amíg Vécsei kelet felé vette az irányt, addig Baki nyugatra, méghozzá a Swansea Cityhez. A Michael Laudrup által irányított együttes szakemberinek figyelmét a belső védő jó teljesítménye nem kerülte el, aki így az U21-esek mellett a felnőttekkel is edzhet.

“A Magyar Kupában jól teljesítünk” – mondta Baki. “Otthon, a csapatban stabilan számít rám Garami József. Az angol bajnokság azonban mind fizikailag, mind mentálisan tökéletes kondíciót követel. Szakmailag óriási előrelépés számomra, hogy a Premier League-ben edzhetek együtt egy csapattal.

Mindez jó adag önbizalmat is ad. Szerintem a tehetségen kívül egy sor más is kell ahhoz, hogy nemzetközileg sikeres legyen valaki. Játékos-pályafutásom során próbálom ötvözni ezeket a tényezőket.”

Baki idén mutatkozott be az MTK-ban magyar bajnoki- és kupameccsen is.

Szombaton a Genclerbirligi otthonába látogat a Galata: győzelmét 1.70 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.00, a hazaiak diadalára pedig 4.50 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply