A vb-szereplés a magyarok célja

2014. July 17. Thursday in Egyéb, Hírek

Mészöly Géza
Szombaton kezdődik meg az U19-es korosztály foci Eb-je Magyarországon, a házigazda válogatottnál az első hatba kerülés a cél.

 

Mészöly Géza együttese két éve készül a hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A csapat azóta több nagy skalpot is begyűjtött, 5-2-re verte az olaszokat, 3-2-re a németeket, 3-1-re a franciákat, 1-0-ra a portugálokat, 5-2-re a törököket, 4-1-re az ukránokat. Az elmúlt egy-két évben becsúszott ugyan egy-két vereség is, de a csapat bebizonyította, hogy nem kell tartania egyetlen riválisától sem, bárki ellen képes nyerni.

Mészöly Géza szövetségi edző szerint nincs okunk tartani a riválisoktól az Európa-bajnokságon, még ha a kontinens legjobbjaival is kell összemérnünk az erőnket. A szakember szerint egyáltalán nem okoz gondot, hogy legutóbbi két felkészülési meccsén nem tudott nyerni az együttes (az üzbégektől előbb 2-1-re kikapott, majd 2-2-es döntetlent játszott Telkiben a csapat), a csúcsformát ugyanis az Eb-re időzítették a játékosoknál.

“Nem érzem gondnak, hogy nem sikerült megnyernünk az utolsó két mérkőzést, már csak azért sem, mert nekünk nem ezeken az összecsapásokon kellett a csúcsformánkat hoznunk. Őszintén szólva nem számítottunk ilyen jó erőkből álló ellenfélre, és tudat alatt talán a kelleténél könnyedebben vettük ezt a két meccset. Erős ellenfelek várnak ránk az Eb-n, de többször is bebizonyítottuk már, hogy nem kell tartanunk senkitől. Régóta együtt van a csapat, bízunk magunkban, az elvégzett munkában, és nem utolsó sorban a közönségben is”.

A magyar válogatott egyhetes erőnléti edzőtáborozás, majd néhány kemény edzés után lépett pályára az üzbégek ellen, azóta a frissítésé a főszerep, hogy szombaton, Ausztria ellen már mindenki a maximumot tudja nyújtani.

A szombati meccsen a magyarok győzelmére 2.37az odds, a döntetlenre 3.25, az osztrákok sikerére 2.60 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply