Allegri lett a Juventus edzője

2014. July 17. Thursday in Hírek, Olasz Serie A

A korábban az AC Milannál dolgozó Massimiliano Allegrit nevezték ki a Juventus vezetőedzőjévé, miután Antonio Contével kedden szerződést bontott a klub.
Massimiliano Allegri

Allegri két évre kötelezte el magát a Juventushoz.

Conte három sikeres, bajnoki címmel záródó idény után kedden váratlanul felbontotta szerződését a torinóiakkal. A Juventus vezetői nem sokáig bíbelődtek az utód felkutatásával, másnap már be is jelentették, hogy Allegri irányítja a következő idényben az olasz címvédőt.

Conte felmondása meglepetésként ért mindenkit, és a szakember egyelőre nem nyilatkozott a távozás okairól. Feltételezések szerint ebben közrejátszhat, hogy nem ápolt túl jó kapcsolatott a klub vezetőivel, és ellenezte két sztárja, Paul Pogba és Arturo Vidal tervezett eladását. A szakember jövőjéről még nem lehet tudni sokat, de egyesek szerint jó esély van arra, hogy ő lesz az olasz válogatott következő szövetségi kapitánya.

A hírek szerint utódja, Allegri két évre kötelezte el magát a klubhoz, és évente kétmillió eurót keres majd Torinóban.

A 46 éves szakembert januárban menesztette a Milan, azóta nem talált magának megfelelő kihívást. A milánóiakkal elért gyengébb eredmény nem tépázta meg Allegri hírnevét, a Milan kerete ugyanis nem volt alkalmas nagyobb célok elérésére.

Korábban azonban sikeres volt a piros-feketékkel, bajnokságot és olasz szuperkupát is nyert előző csapatával, 2011-ben őt választották meg a Serie A legjobb edzőjének.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply