Vasárnap bajnok lehet a PSG

2014. April 13. Sunday in Francia Ligue 1., Hírek

Laurent Blanc

A Paris Saint-Germain vasárnap az Olympique Lyon otthonában megvédheti bajnoki címét, ehhez az is kell, hogy a Monaco pont nélkül zárja a Rennes elleni ütközetét.

 

A párizsi alakulat a 32. forduló után már a címvédésre készülhet, miután 13 ponttal vezet a második helyezett Monaco előtt. Laurent Blanc együttese a hétvégén 16 pontosra növelheti a differenciát, vagyis behozhatatlan előnyre tehet szert, ehhez vasárnap le kell győznie a 6. helyezett Olympique Lyont, a Monacónak pedig vereséget kell szenvedni a Rennes ellen.

A PSG győzelmét valószínűsíti a statisztika: a párizsiak a két csapat elmúlt tíz meccséből hatot megnyertek, az elmúlt három találkozón megszerezték a három pontot, míg a Lyon csak kétszer tudta felülmúlni leendő ellenfelét. A bajnokság őszi szakaszában Blanc csapata 4-0-ra nyert hazai pályán.

A PSG a Bajnokok Ligája negyeddöntőjétől búcsúzott a héten, a Chelsea idegenben szerzett góljának köszönhetően múlta felül francia ellenfelét, míg az Olympique Lyon útját a Juventus állta az Európa Liga legjobb nyolc csapata között.

A bajnokságban a PSG egyetlen vereségét idegenben szenvedte el, Blanc csapata decemberben kapott ki az Evian vendégeként. Az azóta lejátszott nyolc idegenbeli bajnokijából hatot megnyert.

A Lyon 16 hazai bajnokijából csak hatot nyert meg, hétszer ikszelt, és már háromszor kikapott. Legutóbbi két otthon rendezett bajnokiját elbukta, a Monaco és a Saint-Etienne is három ponttal távozott Lyonból.

Az Olympique Lyon sikerének az oddsa 4.00, a döntetlenre 3.40, a Paris Saint-Germain győzelmére 1.90 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply