Vártak eleget a walesiek

2016. June 15. Wednesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Aaron Ramsey
Wales válogatottja 1984 óta nem győzte le Angliát, Aaron Ramsey szerint az Európa-bajnokságon eljött az idő ennek a szériának a lezárására.

A franciaországi kontinenstorna első csoportkörében az angol válogatott 1-1-es döntetlent játszott Oroszországgal, míg Wales 2-1-re verte Szlovákiát. A walesiek csütörtökön lépnek pályára a brit rangadón, amelyen akár ki is harcolhatják részvételüket a nyolcaddöntőben. Gareth Bale és társainak esetleges győzelme ugyanakkor az angolok továbbjutási esélyeit minimálisra csökkenthetné, bár a közelmúlt eredményei nem Chris Coleman csapatának a sikerét ígérik.

“Reméljük, hogy képesek leszünk rá” – utalt a 32 éve tartó nyeretlen korszak lezárására Ramsey. “Régóta nem sikerült nyerni az angolok ellen, de az elmúlt időben sokat változtunk, reméljük, hogy ezen a téren is kijön ez a fejlődés. Az angolok ellen mindig van egy kis plusz motiváció.”

Az Arsenal labdarúgója abban is bízik, hogy csapata meccsről meccsre képes tanulni a hibáiból az Eb-n, így az angolok elleni találkozón már nem merülnek fel a szlovákok ellen elkövetett hibák. Wales ugyan nyerte az első meccset, de a szlovákok Adam Nemec kapufáján kívül több komoly helyzetet is kidolgoztak.

“Hiszem, hogy folytatjuk a fejlődést a tornán, a Szlovákia elleni sikerrel jó helyzetbe kerültünk, és az önbizalmunk is nőtt” – tette hozzá a 25 éves Ramsey, aki Anglia ellen 41. alkalommal húzhatja magára a címeres mezt.

Anglia csütörtöki győzelmére a szorzó 1.53, a döntetlenre 4.20, Wales sikerére 7.50.

A két csapat legutóbb a 2012-es Eb selejtezőiben találkozott egymással, akkor Anglia oda-vissza legyőzte Walest.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply