Már Izland ellen készül a Storck-csapat

2016. June 15. Wednesday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Szalai Ádám
A franciaországi Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését az F csoport kiscsapatai, Izland és Magyarország jelentették.

Elsőként Magyarország remekelt, és egy kissé visszafogottabb félidő után Szalai Ádám és Stieber Zoltán góljaival 2-0-ra legyőzte Ausztriát.

“Számunkra talán előny volt, hogy Ausztriát tartották a favoritnak, de a csapat nagyon sokat dolgozott a felkészülés során és a tesztmeccseken, végül ez hozta meg a sikert. Kleinheisler László bizonyította, hogy remek futballista, nem is értem, miért nem játszik a Bundesligában. Ennek a mérkőzésnek történelmi jelentősége van, mert azt bizonyítja, hogy minden lehetséges. Most már a második meccsünkre gondolunk, innentől kezdve csak Izland ellen készülünk” – nyilatkozta Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzés után.

A másik meccsén Izland 1-1-es döntetlent játszott Portugáliával, a vezetést Nani révén a dél-európaiak szerezték meg, de Birkir Bjarnason az 50. percben egyenlített.

Heimir Hallgrímsson, az izlandiak egyik szövetségi kapitánya azt mondta, a döntetlen különös jelentőséggel bír, a szurkolóik pedig extra dicsértet érdemelnek.

“Kissé ideges meccs volt, amelyen a portugálok sokkal inkább irányították a játékot. Többet birtokolták a labdát, de mi egész jól védekeztünk. Pontosan így kell kezdeni egy tornát, ha pontot szerez egy csapat, akkor a második mérkőzésre mindig megnyugszik kissé” – mondta.

Nagyon dicsérte a Saint-Étienne-be ellátogató drukkereket, akik varázslatos hangulatot teremtettek a Geoffroy-Guichard Stadionban.

“Úgy gondolom, hogy mindazok, akik ott voltak a lelátón, meglepődtek, micsoda támogatást kaptunk. Szerintem az izlandi szurkolók soha nem szurkoltak így, mint ezen az estén” – tette hozzá.

A két bravúrcsapat legközelebb egymás ellen lép pályára, szombaton a marseille-i Vélodrome-ban Magyarország győzelmére a szorzó 3.00, a döntetlenre 3.25, míg Izland sikerére 2.60.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply