Van Gaal először az otthoniak közül válogat

2014. May 6. Tuesday in Egyéb, Hírek

Érdekes megoldást választott a végleges világbajnoki keret kialakításának első lépéseként Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Robin Van Persie

Van Persie-ék később csatlakozhatnak a holland kerethez.

Van Gaal a hazai bajnokságban szereplők közül húsz játékost meghívott, hogy mintegy előválogatást tartva megnézze, kire számíthat. A 20 fős keretbe csak Ajax-, Feyenoord-, PSV- és Twente-játékosok kerültek, az AZ Alkmaar, a Heerenveen, a Vitesse, illetve a Groningen labdarúgói azért nem kerülhettek szóba, mert még érdekeltek az Európa Liga-indulásért vívott hazai playoffban.

Miután az európai bajnokságok még zajlanak, a légiósok közül senkire sem számíthatott a szakvezetés, de azért a hazai ligában is akadnak olyan nevek, akik odaférhettek volna a brazil keretbe. Derk Walters, az amszterdami NRC Handelsblad szakírója szerint, ha a mostani keretben nincs ott Siem de Jong, Joris Mathijsen, Lex Immers, Ricardo van Rhijn, Adam Maher, Jens Toornstra, Ruben Schaken és Jeffrey Bruma, akkor azt jelenti, nekik el kell felejteni a vb-részvételt.

A névsorban Luc Castaignos, Terence Kongolo és Jurgen Locadia teljesen újoncnak számít, Davy Klaassen, Quincy Promes és Jean-Paul Boetius viszont már bemutatkozott a franciák elleni, márciusi összecsapáson a válogatottban.

Az együttesre a következő két hétben három háromnapos összetartás vár Hoenderloo-ban, május 13-ától már 30 fős keret készül, és 17-én Ecuador, 31-én Ghána, majd június 4-én Wales ellen játszik felkészülési mérkőzést.

A világbajnokság nyitómérkőzésén Spanyolország lesz az ellenfél, a június 13-i mérkőzésen a hollandok győzelmére 3.75 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a spanyolok diadalára 2.00 szorzóval lehet fogadni.

A hollandok 20-as kerete:

  • Kapusok: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax), Jeroen Zoet (PSV)
  • Védők: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Joel Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord).
  • Középpályások: Jean-Paul Boetius (Feyenoord), Jordy Clasie (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV).
  • Csatárok: Luc Castaignos (Twente), Memphis Depay (PSV), Jurgen Locadia (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Twente).

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply