A válogatott Van der Vaart ajándéka

2014. May 25. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart kemény szezonon van túl a Hamburggal, a holland középpályás teljesítményével még a kiesés elől menekülő gárdából is beverekedte magát a válogatottba.

 

A Hamburg ebben az idényben csak vergődött, a jobb sorsra érdemesnek tartott gárda az egész szezon során a kiesés elkerüléséért küzdött a Bundesligában. Végül a riválisok botlásainak köszönhetően a HSV a tabella 16. helyén végzett, és ezzel osztályozóra kényszerült.

A másodosztály harmadik helyén záró Greuther Fürth elleni összecsapás első meccse gólnélküli döntetlennel zárult, a visszavágón pedig 1-1 született, így Van der Vaart és társai idegenben szerzett góljuknak köszönhetően harcolták ki élvonalbeli tagságukat.

A kiesés elleni harcban oroszlánrészt vállalt a holland középpályás, aki be is került Louis van Gaal előzetesen meghirdetett vb-keretébe.

“Hatalmas öröm és megkönnyebbülés volt, hogy ezután a szezon után ismét számítanak rám. Ha az ember a nemzeti csapathoz csatlakozik, akkor magasabb elvárásokkal találkozik, hiszen a játékosok egy része sikerrel zárta a szezont, és esetleg több trófeát is nyert. Ennek köszönhető, hogy a hangulat és az elvárás is magas. Remekül érzem itt magam” – jelentette ki a középpályás, aki jó eséllyel pályázik egy végső helyre Van Gaal világbajnoki keretében.

A holland válogatott négy éve döntőig menetelt a világbajnokságon, ám a fináléban a spanyol nemzeti együttes az útját állta Dél-Afrikában.

A hollandok a brazíliai seregszemlén Ausztráliával, Chilével és Spanyolországgal küzdenek egy csoportban, első meccsüket a címvédő ellen vívják: a spanyol siker oddsa 2.00, a döntetlenre 3.20, a hollandok győzelmére 4.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply