Uros Matic a macedónokat választotta

2014. December 28. Sunday in Egyéb, Hírek

Meglepetésre nem követte bátyja példáját Uros Matic, aki úgy döntött, a szerb labdarúgó-válogatott helyett a macedónban szerepel inkább.

Generic

A szabácsi születésű 24 éves középpályás 2009-ben az MFK Kosice csapatában mutatkozott be a felnőttek között, a kassai klubban végül 74 bajnokin szerepelt. 2013-ban – a már ott szereplő testvére segítségével – a Benficához került próbajátékra, és olyan jó benyomást tett a portugálokra, hogy egy évre szerződtették. A második csapatnál töltött szezont követően azonban váltott, és amikor bátyja, Nemanja a Chelsea-hez igazolt a nyáron, ő a holland NAC Breda ajánlatát fogadta el.

Erik Falkenburg mellett ő a klub egyetlen játékosa, aki eddig a holland bajnokság mind a 17 mérkőzésen pályára lépett, sajnos a Breda csak az utolsó előtti helyen áll, így komoly harcot kell majd vívnia a bennmaradásért.

Uros Matic hétszer lépett pályára a szerb U19-es válogatottban, négy meccsen szerepelt a 2009-es korosztályos Európa-bajnokságon is, ahol Szerbia végül az elődöntőben a későbbi győztes Ukrajnától kapott ki.

A játékos macedóniai ősökre hivatkozva folyamodott útlevélért, s miután nem szerepelt még egyik felnőtt válogatottban sem tétmérkőzésen, így nincs akadálya a váltásnak.

“Amint a honosítás és az útlevél kérdése elintéződik, máris elérhető lesz a számunkra. Kiválóan szerepel a Bredában, ez jó ajánlólevél lesz számára a válogatottunkba is” – nyilatkozta Ilco Gjorgioski, a macedón szövetség elnöke. Bosko Gjurovski szövetségi kapitány akkor figyelt fel rá, amikor a holland csapat macedón játékosát, Aleksandar Damcevskit nézte meg egy mérkőzésen.

A macedón válogatott a jelenleg is zajló Európa-bajnoki selejtezők C csoportjában a negyedik helyen áll, négy mérkőzésen gyűjtött három pontjával. Matic március 27-én, Fehéroroszország ellen mutatkozhat be a válogatottban.

Macedónia csoportgyőzelmére 2501.00 az odds, a spanyolok első helyére 1.12, a szlovákokéra 7.00, az ukránokéra 11.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply